Nume de mare forta de pe piata bancara mondiala au notificat BNR ca vor intra pe piata romaneasca. Concurenta se anunta extrem de puternica si va pune presiune pe dobinzi.
Banca Nationala a confirmat ieri ca, in baza noii legislatii bancare conforme cu statutul de stat membru al Uniunii Europene, o serie de banci cu nume sonore pe plan mondial au trimis BNR notificari pentru a putea intra direct pe piata romaneasca. Este vorba pina in prezent de JP Morgan International Bank Limited, JP Morgan Europe Limited, Citibank International plc, The Royal Bank of Scotland, Erste Bank, Lombard Odier DarierHentsch Private Bank Ilmited si Credit Suisse Luxemburg.

Bancile sus-amintite vor putea vinde produsele lor direct clientilor din Romania, fara sa deschida o sucursala, caz in care ar fi trebuit sa se supuna reglementarilor de politica monetara stabilite de banca centrala.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.