Romania, Bulgaria si Islanda vor fi introduse in componenta indicelui Dow Jones Wilshire Global, majorand astfel la 59 numarul tarilor participante, au anuntat Dow Jones Indexes si Wilshire Associates.

Actiunile companiilor romanesti, incluse in indici internationali ai Dow Jones Astfel, companiile romanesti ale caror titluri au fost incluse in indici sunt Petrom, BRD-Groupe Societe Generale, Banca Transilvania, Rompetrol Rafinare, Antibiotice Iasi, Banca Comerciala Carpatica, Impact, Biofarm, Transelectrica, Zentiva Romania, Turbomecanica Bucuresti.

Bulgaria si Romania vor face parte din Dow Jones Wilshire Global Total Market Index si Dow Jones Wilshire Emerging Markets Index. Islanda va fi adaugata in componenta a doi indici: Dow Jones Wilshire Global Total Market Index si Dow Jones Wilshire Developed Markets Index. Indicii de tara pentru cele trei state vor fi deasemenea disponibile.

Odata cu adaugarea celor trei state in cadrul indicelui Dow Jones Wilshire Global, numarul tarilor prezente pe aceasta lista se ridica la 59. "Adaugarea Islandei, Bulgariei si Romaniei in cadrul Dow Jones Wilshire Global Index face parte din obiectivul nostru, de a oferi cele mai detaliate informatii despre pietele globale de capital", a declarat presedintele Dow jones Indexes /Ventures, Michael A. Petronella.

"Investitorii institutionali sunt interesati de piete emergente pentru a genera randamente mai bune, si au nevoie de o familie dezvoltata de indici, precum Dow Jones Wilshire Global Indexes, pentru a si forma o imagine mai buna", a adaugat acesta.

Odata cu deschiderea sesiunii din 2 ianuarie 2007, 18 companii din Bulgaria, 11 din Romania si 12 din Islanda vor fi incluse in Dow Jones Wilshire Global Total Market Index. Cele trei state vor fi incluse imediat si in cadrul Dow Jones STOXX Total Market Index. STOXX Limited este o companie cu capital mixt a Dow Jones & Company, Deutsche Boerse si SWX Group. Cele trei state vor primi o valoare initiala de 1000 de puncte incepand cu 31 decembrie 2006.

Indicele Dow Jones Wilshire Global Total Market a fost lansat in octombrie 2006. Dow Jones Indexes este unul din principalii furnizori de indici la nivel global, in timp ce Wilshire Associates este unul din liderii pietei de consultanta si management in domeniul investitiilor.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.