Guvernul a decis, miercuri, prelungirea termenului de finalizare a privatizarii BCR de la 21 septembrie 2006 la 20 octombrie 2006

La finele anului trecut Erste Bank a castigat licitatia pentru preluarea BCR oferind 3,75 miliarde euro pentru 61,88% din actiunile bancii. Banii urmeaza a fi depusi intr-un cont escrow al AVAS. Statul va incasa 2,2 miliarde euro, iar IFC si BERD, 1.5 miliarde euro.

Curtea Constitutionala s-a aflat miercuri in imposibilitate de a lua o decizie in cazul finalizarii privatizarii Bancii Comerciale Romane, dupa ce, in urma deliberarii, nu s-a putut intruni votul majoritatii judecatorilor Curtii, conform Legii nr.47/1992. In cadrul sedintei de miercuri, Curtea Constitutionala a reluat dezbaterile asupra sesizarii de neconstitutionalitate referitoare la dispozitiile Legii pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr.33/2006 privind unele masuri pentru finalizarea privatizarii Bancii Comerciale Romane S.A., sesizare formulata de un numar de 39 de senatori, in temeiul art.146 lit.a) din Constitutie.

In urma deliberarii, s-a constatat ca voturile celor opt judecatori care alcatuiesc in prezent plenul Curtii Constitutionale au fost impartite in mod egal, patru la patru, astfel incat Curtea a stabilit ca se afla in imposibilitatea luarii unei decizii legale.

Aceasta situatie este urmare a faptului ca unul din posturile de judecator, devenit vacant la data de 7 aprilie 2006, nu a fost ocupat pana in prezent, se mai precizeaza in acelasi comunicat. Numirea judecatorului pe postul vacant intra in atributiile Camerei Deputatilor, care nu a formulat inca o propunere in acest sens desi Curtea se afla de cinci luni in aceasta situatie.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.