Pentru ca varietatea mare de pareri nu este vazuta cu ochi buni de autoritatile din Iran, acestea s-au decis sa renunte la serviciul World Wide Web.

Potrivit WSJ, desi Iranul are o cenzura foarte bine pusa la punct, se pare ca aceasta nu mai este de ajuns pentru a tine la distanta influenta occidentala. Prin renuntarea la spatiul digital global Iranul doreste un control total asupra informatiilor la care populatia sa are acces.

Reteaua globala urmeaza a fi insa inlocuita de o retea de internet nationala "in conformitate cu invataturile islamului", sustine seful afacerilor economice din Iran, pe numele sau Ali Aghamohammadi.

Acesta a tinut sa precizeze ca aceasta retea nationala va funtiona o perioada in paralel cu cea normala, respectiv bancile, institutiile statului si marile companii vor continua sa aiba acces la internetul global. La un moment dat insa, reteaua nationala va inlocui total internetul global nu doar in Iran, ci si in alte state islamice, scrie Money.ro.

Potrivit ministerului comunicatiilor, noua retea ar urma sa acopere in cel mult doi ani tot teritoriul Iranului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.