Firma poloneza de obiecte sanitare Cersanit, detinuta de miliardarul Michal Solowow (foto), cu o avere estimata de Forbes la 1,9 mld. dolari, va construi in Romania o fabrica de placi ceramice care ii va spori capacitatea de productie cu 17%, a anuntat conducerea companiei.
"Romania este una dintre pietele noastre importante de desfacere", a declarat pentru publicatia Parkiet presedintele consiliului director, Artur Kloczko. "Inca nu putem spune cu exactitate suma la care se va ridica investitia, dar va fi de mai multe sute de milioane de zloti", a adaugat acesta.

Compania a achizitiont terenuri in valoare de 15 milioane euro (21,2 milioane dolari) de la compania Barlinek, pentru constructia noii fabrici, care va fi amplasata in judetul Bacau. Firmele Cersanit si Barlinek sunt controlate de al doilea cel mai bogat om de afaceri din Polonia, Michal Solowow.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.