Deputatul PSD Miron Mitrea a fost audiat, marti, timp de cateva ore de membrii Comisiei juridice, social-democratul declarand la final ca le-a explicat de ce nu poate fi vorba de mita in dosarul sau.
Presedintele Comisiei juridice, deputatul PC Sergiu Andon a precizat ca deputatii au incheiat prima parte a lucrarilor, respectiv prezentarea raportului subcomisiei si audierea lui Miron Mitrea.
"Am prezentat dosarul din punctul meu de vedere. Dosarul este foarte simplu si din intrebarile procurorilor am stiut intotdeauna despre ce e vorba, n-a fost niciun secret in dosar. Sigur, oficial nu m-au anuntat niciodata si asta am reprosat Procuraturii. Am spus ca, din punctul meu de vedere, s-a insailat o cauza penala, ca in mod evident nu poate exista mita daca numirea in functie a doamnei Jianu a fost cu trei luni inaintea cumpararii casei si aproape cu sase luni inaintea inceperii lucrarilor", a spus Mitrea.
"I-am rugat si cred ca toata lumea este de acord ca astazi sa se dea o solutie pe aceasta audiere si pe dosar de catre Comisia Juridica si ea sa fie trimisa la plen, conform legii, ca sa nu dam senzatia ca incercam sa ascundem ceva", a adaugat social-democratul. El si-a cerut scuze in fata comisiei pentru gestul finului sau, deputatul PSD Eugen Nicolicea, de a fi studiat dosarul in care este implicat.
El a precizat ca le-a explicat deputatilor juristi ca urmarirea sa penala a durat doi ani, incepand in martie 2006 si fiind apoi infirmata prin decizia CCR din 2008. "Am spus si pe aici ca as dori sa fiu trimis in judecata. M-am saturat de urmarirea penala pentru ca a fost extrem de neplacuta. Este evident ca dosarul a fost tinut ca sa va dau eu declaratii dumneavoastra foarte dese pe chestia asta", a concluzionat deputatul PSD.

Sedinta va fi reluata la ora 13,30.

In data de 21 aprilie, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au sesizat Camera Deputatilor cu privire la solicitarea de incepere a urmaririi penale in cazul lui Miron Mitrea, fost ministru al transporturilor in guvernul Adrian Nastase.
DNA a sesizat Camera Deputatilor pentru a cere urmarirea penala fata de Miron Mitrea, ministru al lucrarilor publice, transporturilor si locuintei in perioada decembrie 2000 - iunie 2003, respectiv al transporturilor, constructiilor si turismului in perioada iunie 2003 - decembrie 2004, pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita, instigare la fals in inscrisuri oficiale si uz de fals, ultimele doua in legatura directa cu infractiuni de coruptie, instrumentate in dosarul numarul 49/P/2006.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.