Social 1 Iulie 2022 10:42 de Clara Vacaru
Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a prezentat vineri o poziţie publică privind interzicerea avortului, dezbătută în această perioadă în Statele Unite ale Americii.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a prezentat, vineri, opinia sa referitoare la avorturi, în contextul situației din Statele Unite ale Americii, unde Curtea Supremă a SUA a anulat vineri, 24 iunie, hotărârea istorică Roe vs. Wade, în vigoare din 1973, prin care era recunoscut dreptul constituțional la avort

Gabriela Firea: Susțin cu tărie dreptul femeilor de a decide pentru viața și corpul lor!

Ministrul Familiei spune, pe pagina sa de Facebook, că nu își dorește ca România să revină ”într-una din cele mai negre perioade”, când decizia interzicerii avortului a dus la moartea a peste 10.000 de femei.

”Susțin cu tărie dreptul femeilor de a decide pentru viața și corpul lor! Militez pentru drepturile femeilor, ca ele să ia decizii pentru propria viață și pentru propriul lor corp.

Nu aș mai fi vorbit pe acest subiect, pentru că mi-am spus opinia clar la audierea din Parlament pentru funcția de ministru. Având în vedere discuțiile din spațiul public, cu privire la interzicerea avortului în alte state, reafirm ce am spus: femeile trebuie să aibă acces la servicii medicale de calitate, de consiliere, de îndrumare, astfel încât, împreună cu familiile, cu persoanele apropiate, cu duhovnicul să ia cea mai bună decizie în viața lor.

Nu voi fi niciodată de acord să interzicem drepturi prin care ne întoarcem în trecut, într-una din cele mai negre perioade pe care le-a trăit acest popor. Nimeni nu poate cere unei femei să nască sau să moară. Căci la asta se va ajunge în orice societate care va impune o astfel de lege. Istoria recentă a dovedit-o cu vârf și îndesat. Nu așa vom crește natalitatea, interzicând drepturi. Nu mai vrem încă o generație a decrețeilor. Au murit 10.000 de femei în acei ani, pentru că au încercat să facă singure ceea ce medicilor le era interzis.

Citeste si:
Metropola TV este o instituție care respectă în totalitate...
Metropola TV este o...

Gabriela Firea: Orice stat este liber să decidă pentru poporul său

Gabriela Firea spune că legea care introduce orele de educație sanitară în școli este binevenită și că tinerii trebuie informați în privința bolilor cu transmitere sexuală și a sarcinii.

”Orice stat este liber să decidă pentru poporul său. România se luptă însă, în continuare, cu mentalitățile. Pentru asta, întreaga societate, toți oamenii politici, toate instituțiile trebuie să-și unească forțele pentru o mai bună informare a tinerilor cu privire la bolile cu transmitere sexuală sau la ce poate însemna o sarcină. Suntem fruntași la mame adolescente, iar multe dintre aceste sarcini au apărut din greșeli sau din lipsă de informare.

Mă bucur că a fost aprobată în Parlament legea care introduce orele de educație sanitară în școli. Să nu se ascundem după degete, de mult ori copiii știu mai multe decât ne imaginăm noi, părinții. Dar ei trebuie să primească și informații corecte, de la persoane pregătite în acest domeniu. Educația sanitară va fi predată începând din clasa a VIII-a și doar cu acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor, prin programe de educație pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală”, a mai spus ea.

Citeste si:
Avortul ar putea fi decontat de stat în anumite situații. Proiect...
Avortul ar putea fi decontat...


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Iulie 2022 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.