Ancheta parlamentară de stat din New South Wales, Australia, constată că cea mai mare amenințare pentru urșii koala este pierderea habitatului natural, rezultatul exploatării forestiere și a defrișărilor masive.

Potrivit anchetei, s-a constatat că estimare guvernamentală, care arată existența a 36.000 de exemplare koala în stat, este depășită și nefiabilă.

Raportul prezentat marți subliniază faptul că pierderea habitatului rămâne cea mai mare amenințare la adresa supraviețuirii speciei în New South Wales și totuși exploatarea forestieră și defrișarea pădurilor continuă.

Comisia a declarat că această pierdere de habitat a fost agravată de incendiile din 2019-2020, aproximativ 24% din habitatul koala de pe terenurile publice fiind afectat. În unele zone, până la 81% din suprafața pădurilor s-a transforma în scrum.

„Având în vedere amploarea pierderilor ca urmare a incendiilor pentru multe populații locale semnificative, comitetul crede că urșii koala vor dispărea în New South Wales cu mult înainte de anul 2050 și că este necesară o intervenție urgentă a guvernului pentru a proteja habitatul lor și pentru a rezolva toate celelalte amenințări la adresa supraviețuirii lor în curs de desfășurare”, se arată în raport, potrivit The Guardian.

Comitetul și-a exprimat tristețea și îngrijorarea cu privire la populația urșilor koala, care era cândva înfloritoare în regiunea New South Wales Pilliga. Mai mult, reprezentanții au afirmat că specia ar fi arătat primele semne de dispariție la nivel local înainte de incendiile din 2019-2020.

„Conservatorii erau pregătiți să lucreze cu guvernul, industria, comunitățile și sindicatele, iar protecția coridoarelor forestiere trebuia să facă parte dintr-un plan de protejare a speciei”, a afirmat directorul executiv al consiliului, Chris Gambian.

Raportul a precizat că cea mai mare amenințare la adresa urșilor a fost pierderea continuă a habitatului, care a avut loc în păduri și în fermele din stat într-un ritm alarmant.

Gambian a declarat că scăderea numărului de koala a fost o greșeală a legilor de stat, dar și a legilor federale de mediu: „Care mai este rostul legilor mediului care stabilesc un curs pentru dispariția celei mai emblematice specii naționale?”, a mai spus el.

Citeste si:
Formula 1 Australia: Max Verstappen câștigă după o cursă...
Formula 1 Australia: Max...

Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Iulie 2020 - 04 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.