Pe măsură ce italia iese din criza generată de coronavirus, apar și veștile interesante din țară, cum ar fi vânzarea de proprietăți cu 1 euro.

Orașul Cinquefrondi este așezat în sudul țării și este considerat ”liber de coronavirus”, iar primarul încearcă să pună lucrurile în mișcare aici. Una dintre deciziile sale a fost să scoată la vânzare proprietăți pentru doar 1 euro.

Inițiativa este gândită pentru a repopula orașul, după ce ani la rând, tinerii au plecat către orașe mai mari.

În afară de plata de 1 euro, investitorii vor trebui să plătească alți 250 de euro ca garanție că vor renova proprietățile în trei ani de la data achiziției.

Cumpărătorii care eșuează să facă asta pierd garanția, dar riscă și amenzi semnificative. Renovările nu sunt costisitoare, primarul afirmând că majoritatea proprietăților au nevoie de investiții doar de 10-20.000 de euro.

Cererile deja au început să curgă, iar primarul spune că ar putea adăuga și alte proprietăți pe listă. ”Am crezut încă de la început în asta, iar acum, casele noastre abandonate vor fi din nou repopulate”, a transmis municipalitatea, conform thenational.ae.

Orașul Cinquefrondi se află în partea nu neapărat turistică a Italiei, fiind parte din regiunea metropolitală Reggio Calabria. Îl găsești chiar în vârful ”cizmei” italiene.


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Iunie 2020 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.