"Johnny Hallyday a plecat. Scriu aceste cuvinte fara sa cred asta. Si totusi asa este. (...) Ne paraseste in aceasta noapte asa cum a trait de-a lungul intregii sale vieti, cu curaj si demnitate", a scris ea, intr-un comunicat.

Tot intr-un comunicat, difuzat de Palatul Elysee miercuri dimineata, presedintele francez, Emmanuel Macron, i-a adus un omagiu artistului, transmite Agerpres.

Decesul a avut loc in casa lui din Marnes-la-Coquette, din vestul Parisului, unde fusese adus dupa ce petrecuse sase zile internat intr-o clinica, potrivit unui comunicat publicat de sotia sa, Laeticia.

Pe numele sau real Jean-Philippe Léo Smet, el s-a nascut la Paris in Franta ocupata a anului 1943. Fiul unui top model Huguette Clerc si al artistului belgian de ''music-hall'' Léon Smet, el a locuit la Londra cu matusa si sotul acesteia, un artist de variete de la care si-a luat numele artistic.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

Cunoscut drept "Elvis francezul", in Franta Johnny Hallyday a fost mereu comparat cu Elvis Presley.

Hallyday, parintele rock and roll francez si al twistului in cei peste 50 de ani de cariera si 900 de cantece, a devenit o mare stea cu peste 100 de milioane de discuri vandute din cele 46 de albume de studio, 25 de albume live, opt filme si 18 discuri de platina. De-a lungul carierei sale, a intreprins peste 100 de turnee.

Hallyday a avut o sanatate fragila agravata de excesele de alcool, droguri si tutun. In decembrie 2009 a fost spitalizat in SUA si i-a fost indusa coma pentru a fi tratat de o grava problema respiratorie. Iar in martie 2017, el dezvaluia la 73 de ani ca sufera de cancer la plamani. La 17 noiembrie 2017, el a fost internat de urgenta pentru o insuficienta respiratorie si a fost supus unei noi sedinte de chimioterapie.

Hallyday a fost casatorit prima data cu cantareata franceza Sylvie Vartan, in 1965, mama a fiului sau David Hallyday, cu care a format, pana la despartirea sa in 1980, un cuplu la moda.