Un barbat condamnat pentru uciderea a trei barbati homosexuali in anul 1994 a fost executat in statul Florida joi noaptea, au anuntat autoritatile locale, citate de Reuters.

Gary Bowles (57 de ani) a fost executat cu injectie letala joi la ora locala 22:58 (vineri ora 02:58 GMT) la Raiford, statul Florida.

Executia fusese amanata cu cateva ore intrucat avocatul lui Bowles a incercat, fara succes, sa faca apel la Curtea Suprema a SUA. Cererea sa a fost insa respinsa.

Gary Bowles a pledat vinovat, iar in 1996 un juriu l-a condamnat la pedeapsa capitala pentru uciderea lui Walter Hinton in districtul Duval, in anul 1994. Sentinta sa a fost anulata de Curtea Suprema a statului Florida, dar un nou juriu l-a condamnat la moarte pe Bowles in anul 1999.

In 1994, Hinton l-a gazduit pe Gary Bowles in locuinta sa mobila din Jacksonville. In noaptea de 16 noiembrie, dupa ce bause si fumase marijuana impreuna cu Hinton, Bowles l-a lovit pe acesta in cap cu o bucata de beton de aproximativ 20 de kilograme, in timp ce victima sa dormea, provocandu-i fracturi la fata si la maxilar. Ulterior, el i-a pus lui Walter Hinton o carpa pe fata si l-a asfixiat.

Dupa cateva zile, Bowles a fost arestat si le-a declarat anchetatorilor ca s-a prostituat inca de cand era tanar pentru a obtine hrana, adapost si bani si a inceput sa ''insele barbati homosexuali'', desi ura sa aiba relatii sexuale cu acestia.

Conform acuzarii, Gary Bowles l-a ucis in martie 1994 pe John Roberts (59 de ani), care de asemenea ii permisese sa locuiasca in casa sa din Daytona Beach. Bowles l-a lovit din spate pe Roberts cu o lanterna, dupa care i-a astupat gura cu o carpa si l-a sufocat. Ulterior, i-a luat victimei cardurile de credit, banii si portofelul.

Doua luni mai tarziu, Bowles l-a ucis pe Albert Morris (38 de ani), care se imprietenise cu el si il lasase sa locuiasca in casa lui din districtul Nassau. Bowles s-a luat la bataie cu Morris in fata unui bar, l-a lovit pe acesta in cap cu o bomboniera si apoi l-a sufocat cu un prosop, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Preotul Mirea Vîrtejanu, sfaturi pentru Monica Odagiu, după ce a...
Preotul Mirea Vîrtejanu,...

Pentru uciderea lui Morris si Roberts, Gary Bowles a primit inchisoarea pe viata.

Autoritatile cred ca Bowles i-a mai ucis pe Milton Bradley (72 de ani) in Savannah (statul Georgia), pe Alverson Carter Jr. (47 de ani) in Atlanta si pe David Jarman (38 de ani) in statul Maryland in 1994, folosind metode similare crimelor comise de el in Florida.

Gary Bowles este al 13-lea detinut executat in SUA si al doilea in statul Florida de la inceputul acestui an, potrivit Centrului de informare privind pedeapsa cu moartea din SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.