Preotul Mirea Vîrtejanu i-a dat câteva sfaturi Monicăi Odagiu, la doar câteva zile după ce a ucis un bărbat în vârstă de 35 de ani, pe o trecere de pietoni din București. Duhovnicul este de părere că ar trebui să îl asculte, pentru că doar în felul acesta se va liniști.

Ce a sfăuit-o preotul pe Monica Odagiu

Monica Odagiu conducea liniștită pe străzile din București, moment în care un bărbat de doar 35 de ani s-a aruncat în fața mașinii sale. Deși a încercat să evite impactul, toate eforturile sale au fost în zadar, pentru că Alex a murit pe loc. Este o experiență tragică pentru orice șofer și una care a marcat-o și pe blondina care și-a găsit cu greu cuvintele și care a zis că, în perioada următoare, are nevoie doar de liniște.

Mirea Vîrtejanu crede că pentru a-și liniști cu adevărat sufletul, este nevoie să facă un singur lucru simplu și anume să se spovedească, pentru că pe preoți îi interesează doar starea de pocăință, nu să îi dea pe mâna oamenilor legii pe cei care aleg să își mărturisească păcatele. De asemenea, duhovnicul a precizat faptul că nu dorește nimănui un asemenea necaz, care se poate întâmpla oricui, dar speră cîă Monica Odafiu să se spovedească și să găsească liniștea sufletească de care atât de mare nevoie în aceste momente.

„Preotul nu are voie să dezvăluie nimic din scaunul de spovedanie, e confidențialitate. Ne interesează doar starea de pocăință, n-avem voie să-l dăm pe mâna Poliției chiar dacă vine la noi un criminal.

Nu dorim nimănui așa mare necaz, toți suntem șoferi, se pot întâmpla astfel de situații. Ca să-și liniștească sufletul e bine să se spovedească, o avea ceva păcate mari, săraca. Nu știu ce sănătate mintală avea în acea perioadă, în ziua accidentului. Cel mai bine e să meargă la un preot, poate să vină și la mine, o aștept, preotul e imparțial, poate să se spovedească, chiar și fără post. Acolo, la spovedanie, se descoperă mai multe lucruri”, a declarat preotul, pentru impact.ro.

Preotul Mirea Vîrtejanu a vorbit și despre Alex, bărbatul ucis de frumoasa actriță, ale cărui intenții nimeni nu le cunoaștea cu adevărat. Nu este clar dacă s-a dezechilibrat și a căzut, pur și simplu, în fața mașinii sau dacă dorința lui a fost aceea de a-și pune capăt zilelor. Astfel, părintele a zis că dacă nu era conștient de ceea ce face, Dumnezeu îl va primi la el și se va face o înmormântare cu slujbă, așa cum este normal, iar în caz contrar, Domnul nu îl va primi.

Citeste si:
Cele 5 lecții sacre ale universului pentru toate sufletele în...
Cele 5 lecții sacre ale...

„Dacă acest bărbat, care a căzut în fața mașinii ei, nu era în facultățile mintale, deci nu era conștient de ce face, Dumnezeu îl va primi la el, i se va face o înmormântare cu slujbă, că doar nu a fost cu voia lui. Dacă era pe tratament, trebuie însă văzut. Dacă era beat sau conștient de ceea ce face, Dumnezeu nu-l va primi la el”, a mai zis preotul Mircea Vîrtejanu.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Aprilie 2023 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.