Într-un peisaj artistic unde tradiția se împletește cu inovația, Lord of the Dance se evidențiază prin amestecul său unic de creativitate irlandeză și elemente moderne. De peste un sfert de secol, trupa Lord of the Dance a încântat publicul din întreaga lume, devenind o expresie a identității culturale, o punte între tradiție și inovația artistică. Aducând pe scenă o energie electrizantă, Lord of the Dance a sculptat un loc permanent în inimile iubitorilor de dans și a devenit un simbol al pasiunii neînfrânate.

La cererea publicului, după succesul monumental din 2023, Lord of the Dance revine pe scena Sălii Palatului pe 21 mai 2024 cu un nou spectacol de excepție care promite să aducă magia și măiestria lui Michael Flatley la un nou nivel de splendoare - "Lifetime of Standing Ovations". La exact un an de la turneul "25 Years of Standing Ovations", inimile spectatorilor vor bate odată cu cele peste 150,000 de bătăi specifice ale dansului irlandez executate cu precizie de cei mai buni 40 de dansatori ai lumii.

„Am fost copleșit să văd interesul cu care am fost primiți la București cu turneul aniversar și mai ales uimit să aflu câte mii de persoane ar mai fi vrut să prindă un loc. Așa că mă bucur să anunțăm că revenim și anul viitor, publicul din România îmi este foarte drag și am simțit românii foarte aproape de noi”, a spus Michael Flatley.

1. Lord of the Dance este compus în jurul unei povești mitice create de Michael Flatley în 1995-1996, care urmărește un erou - Lord of the Dance - luptând împotriva unui lord malefic al întunericului, pe nume Don Dorcha, pentru a salva planeta Irlanda. Un triunghi amoros între irlandezul Cailín Saoirse, Lord of the Dance și ispititoarea Morrighan se țese pe tot parcursul complotului. Acest tărâm se bazează pe folclorul antic irlandez.

2. Gerard Fahy a început să compună pentru Lord of the Dance începând cu show-ul “Dangerous Games” care a debutat în 2014. Înainte de acesta, Ronan Hardiman compunea coloana sonoră.

3. Michael Flatley și al său Lord of the Dance au atins multiple recorduri mondiale. În Mai 1989, Flatley a stabilit un record mondial Guinness Book pentru viteza de atingere a 28 de bătăi pe secundă. Ulterior, el și-a doborât propriul record în 1998, cu 35 de bătăi pe secundă.

Citeste si:
9 curiozități despre planeta noastră pe care nu le-ai învățat în...
9 curiozități despre planeta...

În 1998, Lord of the Dance a stabilit un record de 21 de spectacole consecutive la legendara Wembley Arena din Londra, un record care nu a fost depășit de atunci.

Cu spectacolul “Lord of the Dance: Dangerous Games”, Michael Flatley și-a îndeplinit visul, și anume să debuteze pe Broadway timp de 2 luni. În acest timp, o secțiune a celebrei străzi 42 din New York a fost numită “Flatley Way” în onoarea marelui artist și al spectacolului său care performa atunci pe una dintre cele mai importante scene ale lumii.

4. La vârsta de 11 ani, lui Michael Flatley i s-a spus că este prea “bătrân” pentru a mai putea face performanță în dansul irlandez. Dar acesta și-a urmat visul și a creat în 1996 Lord of the Dance, una dintre cele mai iubite trupe de dans din lume.

Citeste si:
5 curiozități mai puțin cunoscute despre Soare
5 curiozități mai puțin...

5. La început, Michael Flatley l-a “jucat” pe Lord of the Dance în spectacole, iar apoi au urmat alți dansatori de renume. În prezent, dansatorii irlandezi Matthew Smith, James Keegan, Cathal Keaney și Andras Kren sunt personajul principal.

6. Michael Flatley și-a început turneul final ca Lord of the Dance în 2016 și a performat pentru ultima dată pe scenă la Caesar’s Colosseum din Las Vegas, pe 17 martie 2016. De atunci, a rămas în continuare creatorul, producătorul și coregraful spectacolului.

7. Lord of the Dance a performant în fața a peste 60 milioane de spectatori în peste 60 de țări și peste 1000 de locații.

8. Fiecare turneu al trupei Lord of the Dance a adus inovații și a reinterpretat poveștile și coregrafiile pentru a rămâne relevant și vibrant. Diversificarea muzicii și a tematicii, alături de introducerea periodică a unor elemente contemporane, au asigurat că fiecare reprezentație rămâne unică și memorabilă.

Citeste si:
5 lucruri interesante pe care NU le știai despre pisici
5 lucruri interesante pe care...

9. După debutul său, "Lord of the Dance" a fost invitat să performeze la Premiile Oscar în martie 1997. Ulterior, producția și-a extins amploarea, formând mai multe ansambluri care au făcut turnee în America de Nord și Europa. În plus, Flatley a semnat un contract cu Disney pentru a performa la Epcot în Walt Disney World în vara anului 1999, cu reveniri în vara anului 2000 și performanțe la Disneyland Paris în 2002 și 2003.

10. Michael Flatley a visat să creeze un spectacol de dans care să poată fi jucat în arene și stadioane, nu doar în teatre tradiționale. Acest vis a devenit realitate cu "Lord of the Dance", care a fost conceput și adus pe scenă în doar șase luni, cu audițiile ținute în SFX City Theatre din Dublin​.

Citeste si:
10 lucruri pe care cu siguranță NU le știai despre Halloween
Halloweenul și tradițiile...

Pe măsură ce împletim finalul acestei incursiuni în lumea Lord of the Dance, îți reamintim că spectacolul "Lifetime of Standing Ovations" te așteaptă să îți împărtășească splendoarea pe 21 mai 2024, la Sala Palatului.

Iar pentru cititorii 9AM, biletele pentru primele 4 categorii se pot achiziționa cu un discount de 10% de aici.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Noiembrie 2023 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.