Celebrul musical FAMILIA ADDAMS semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate marți, 27 februarie și miercuri, 28 februarie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.

Prezența Familiei Addams la Craiova se datorează unui schimb cultural pe care cele două prestigioase instituții de cultură – Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova și Teatrul EXCELSIOR din București – îl efectuează la finalul acestei luni: Excelsior va prezenta la Craiova Familia Addams, iar în aceleași zile, Naționalul craiovean va prezenta la București, pe scena Teatrului EXCELSIOR, spectacolul Outfitul șearpelui, un spectacol „poeticoregrafic” de Andrea Gavriliu bazat pe versurile lui Marius Aldea.

Excentrica familie Addams, care la începutul anilor ‘90 cucerea publicul larg prin versiunea cinematografică omonimă, i-a inspirat pe Marshall Brickman, Rick Elice și Andrew Lippa în crearea unei adaptări muzicale originale care revizitează universul Addams dintr-o perspectivă surprinzătoare, confruntându-i pe Gomez și pe Morticia cu ceea ce s-ar putea numi „coșmarul” oricăror părinți: copiii cresc (prea repede).

Ajunsă la vârsta adolescenței, Wednesday, unica lor fiică, se îndrăgostește de Lucas Beineke, un băiat drăguț dintr-o familie respectabil de „normală” și decide să îi încredințeze secretul tatălui ei, care nu doar că este nevoit să accepte cruda realitate, ci și să facă ceva ce nu a mai făcut vreodată: să îi ascundă adevărul iubitei sale soții. Totul va lua o întorsătură neașteptată în noaptea când „prea normalii” Beineke ajung să cineze în casa „ciudaților” Addams – un festin nocturn care va confrunta cele două familii cu limitele (a)normalității și cu rezistența în fața schimbării.

Răzvan Mazilu semnează regia, coregrafia și costumele, producția muzicală a fost asigurată de Alexandra și Alexei Țurcan, decorurile au fost realizate de Sabina Spatariu, lighting design-ul este semnat Costi Baciu, iar echipa de creație a spectacolului este completată de Octavian Mardale (peruci, machiaj), Maria Alexievici (pregătirea muzicală), Cristian Niculescu (video), Monica Petrică (asistent coregrafie), Andrei Șova (asistent scenografie, recuzită), Daniel Măndiță (consultant tango argentinian).

Citeste si:
SAGA Festival anunță Nicki Minaj la București
SAGA Festival anunță Nicki...

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Lucian Ionescu (Gomez Addams), Oana Predescu (Morticia Addams), Ana Udroiu (Wednesday Addams), Mihai Cheregi (Pugsley Addams), Mihai Mitrea (Unchiul Fester), Oana Pușcatu (Bunica), Mircea Alexandru Băluță (Lurch), Maria Alexievici (Alice Beineke), Doru Bem (Mal Beineke), Dan Pughineanu (Lucas Beineke) și Andreea Hristu (Marchiza), Iulia Samson (Mireasa), Cristina Danu (Balerina), Alex Popa (Clownul), Dan Clucinschi (Soldatul), Ovidiu Ușvat (Gangsterul).

Fără să își propună, Familia Addams îi învață pe cei din Familia Beineke – de fapt, pe noi toți – câteva lecții de viață.

Familia Addams ne învață lecția toleranței, a acceptării.

Cu tot alaiul ei de personaje stranii, cu gustul ei pentru tot ce e funebru, lugubru și dark, atât de diferiți de ceilalți, cei din neamul Addams ne oferă surpriza descoperirii unei familii pline de calități și de valori. Noi, cei „normali”, suntem cei care ștampilăm, limităm și respingem ceea ce nu înțelegem la o primă vedere. Clanul Addams ne dinamitează prejudecățile și ne arată că a fi excentric, ieșit din norme, e o calitate, aceea a unicității, a originalității.

Citeste si:
Art Safari a deschis Muzeul secret din inima Bucureștiului
Art Safari a deschis Muzeul...

Familia Addams ne învață lecția râsului.

Humorul și autoironia lui Gomez & Comp., așa negre cum sunt, ne ajută să trecem mai ușor peste problemele și greutățile vieții, peste dimensiunea de necuprins a morții. „Vino către umbră râzând”, ne spune Lurch în finalul spectacolului, ca o concluzie de luat aminte.

Familia Addams ne învață lecția iubirii.

Gomez și Morticia se iubesc ca în prima zi și la fel de mult își iubesc copiii. Unchiul Fester, acest ciudat înrudit cu nebunii lui Shakespeare, ne demonstrează că orice devine posibil atunci când iubești, inclusiv o căsătorie cu Luna. Datorită lui, Familia Beineke se redescoperă și peste toată povestea plutesc aburii unui parfum misterios, cu note dark de acrimonium. E parfumul Tango de Amor, cel al iubirii.

Citeste si:
Tatăl lui Harry Potter vine în premieră la Comic Con. Actorul...
Tatăl lui Harry Potter vine...

Citește continuarea pe Kudika.ro.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Februarie 2024 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.