UPDATE: Vicepresedintele "Cartel Alfa" si fost presedinte al Sindicatului National al Politistilor si Persoanlului Contractual (SNPPC), Toader Paraschiv, a declarat ca protestul s-a incheiat dupa ce parlamentarii au amanat pentru a doua oara dezbaterea proiectului de lege care prevede disponibilizarea a 9.500 de angajati din MAI.
"Nu au reusit sa se mobilizeze suficient pentru a face sa treaca acest proiect de lege. Vor suporta presiunea strazii mai ales daca vor dispnonibiliza oamenii", a spus Paraschiv.
Protestul din Piata Constitutiei, la care au participat peste 100 de politisti care au cerut parlamentarilor sa nu voteze un proiect de lege care prevede disponibilizarea a 9.500 de persoane din MAI, s-a incheiat cu o ora mai devreme, dupa ce dezbaterile din Parlament au fost amanate.
Laprotest au participat membrii ai Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) si ai Pro Lex.

"Suntem aici si pentru jandarmi si pentru pompieri, pentru cei care nu au ajuns la protest dar care se tem de pierderea locului de munca", a declarat Vasile Lincu, lider al Sindicatului "Pro Lex", conform MEDIAFAX.
Protestul se desfasoara, intre orele 9.30 si 14.00.
- Ce vor protestatarii?
Sindicalistii SNPPC solicita parlamentarilor sa nu voteze proiectul de lege privind masurile de incadrare a MAI in bugetul aprobat pentru 2011. Documentul initiat de MAI prevede, in esenta, disponibilizarea a peste 9.500 de politisti, jandarmi si pompieri. In plus, pentru acest an s-a hotarat si anularea principalelor drepturi acordate, prin lege, personalului care este scos din sistemul de siguranta nationala si ordine publica.
Potrivit sindicalistilor, actul normativ, care marti ar trebui sa primeasca votul final in Parlament, "urmeaza sa reglementeze o disponibilizare masiva a personalului din MAI, precum si anularea mai multor drepturi cuvenite, prin lege, celor disponibilizati".
VIDEO O femeie de 77 ani de ani, arestată în Rusia pentru că protesta

Sindicalistii acuza MAI ca ar fi dezinformat Comisiile parlamentare asupra numarului real de politisti care functioneaza in Romania. Reprezentantul MAI ar fi "conexat fals" diverse informatii europene cu scopul de a sustine initiativa legislativa a ministerului, mai spun sindicalistii, care afirma ca au "demascat" dublul standard al evaluarilor MAI si l-au prezentat deputatilor, impreuna cu alte contraargumente.
- Protestestul, dezbatut in parlament
"Protestul va avea loc odata cu votul final, din Camera Deputatilor, a respectivului act normativ. Pana acum, un numar semnificativ de parlamentari s-a exprimat impotriva Proiectului de Lege apreciind ca prin disponibilizarea a peste 9.500 de cadre va fi pusa in pericol siguranta cetatenilor si a comunitatii si, totodata, se vor inmulti vulnerabilitatile Romaniei ca eventual partener Schengen", se arata intr-un comunicat transmis, luni, de SNPPC.
Greva STB s-a încheiat. Criț: Angajații au înțeles că nu pot ignora...

Comisiile de administratie si de aparare ale Camerei Deputatilor au decis, in 2 mai, in absenta reprezentantilor opozitiei, sa aprobe proiectul legii privind disponibilizarile din MAI, iar in ziua urmatoare actul normativ a fost votat pe articole.
PC, PNL si PSD sunt impotriva proiectului de lege privind disponiblizarile din MAI si se vor opune cu putere adoptarii lui, declarat purtatorul de cuvant al conservatorilor, Bogdan Ciuca, adaugand ca puterea va avea o problema in a duce pana la capat acest proiect.
Proiectul privind unele masuri speciale necesare pentru incadrarea in bugetul aprobat al MAI pe anul 2011 prevede ca numarul de posturi ocupate de politisti, cadre militare in activitate, soldati si gradati voluntari, preoti militari, functionari publici si personalul contractual din MAI se va reduce la nivelul ordonatorilor de credite astfel incat sa asigure, pentru 2011, incadrarea in cheltuielile bugetare si in numarul maxim de posturi aprobate.
Senatul a respins acest proiect de lege, Camera Deputatilor fiind forul decizional.
Încep protestele polițiștilor în fața prefecturilor din țară: „Ne-a...

Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Cum să investești într-un startup: primii pași
Sursa: start-up.ro
-
Raportarea ESG și de ce este esențială pentru orice companie listată la bursă
Sursa: green.start-up.ro
-
Povestea Precious Circuit, start-up-ul fondat de doi tineri care fac...
Sursa: retail.ro
-
Părintele Porfirie: Medicamentul şi marele secret pentru creşterea copiilor
Sursa: garbo.ro
-
CEC Bank, profit net de 54,2 milioane de lei în primul trimestru din 2022
Sursa: futurebanking.ro
-
Suflete pereche: Iubirea necondiționată dintre doi oameni
Sursa: kudika.ro
-
Media din gimnaziu ar putea să nu mai conteze la admiterea la liceu. Sorin...
Sursa: wall-street.ro