Premierul Nicolae Ciucă a avut, duminică dimineață, o întâlnire cu sindicaliștii din Educație, pentru o nouă rundă de negocieri, după ce Guvernul a avansat o nouă ofertă. Liderii de sindicat vor anunțat luni dacă protestele vor continua.

Concluzii după întâlnirea SIndicaliștilor din Educație cu premierul Nicolae Ciucă

La întâlnirea cu prim-ministrul Ciucă au participat mai mulți lideri sindicali, iar după discuții sindicaliștii au hotărât că greva va continua și luni, 12 iunie. Sindicaliștii vor să vadă actul normativ cu noile creșteri salariale și vor oferi un răspuns clar tot luni, 12 iunie, în jurul orei 10.00.

Ordonanța cu noile cereri va fi pusă în transparență decizională în cursul zilei de azi și va conține măsurile dorite de sindicaliști. Conform unor surse citate de Observator, mâine se va ține o ședință de guvern, iar dacă sindicaliștii din Educație nu vor opri greva, ordonanța nu va fi adoptată.

„Concluzia este foarte clară. Am primit oferta Guvernului, ne-am consultat cu colegii noştri, dar aceştia ne-au transmis foarte clar că vor să vadă proiectul de act normativ. Înţeleg că va fi pus azi în dezbatere publică. Colegii îl vor putea vedea. Ne vom pronunţa luni la ora 10:00. Am avut cerinţe minimale. Una dintre ele nu a fost încă îndeplinită.

Am cerut să se achite în totalitate creşterea salarială pe viitoarea grilă de salarizare din 2024. Răspunsul guvernului a fost că se va acorda prima tranşă la 1 ianuarie 2024, iar cealaltă în 2025. E logic să primească colegii actul normativ, şi ne vor da un răspuns. Până atunci, greva continuă", a declarat Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ Spiru Haret.

„Cu alte cuvinte, mâine este grevă în toate şcolile. Ceea ce ni s-a oferit se cunoaşte", a intervenit şi Simion Hâncescu, preşedintele FSLI.

Chestionat dacă vor fi recuperate săptămânile în care nu s-au făcut cursuri, Hâncescu a spus că „şcoala nu e magazin, nu poţi pune lacăt. Logic, lecţiile care nu au fost predate trebuie recuperate".

Citeste si:
Anca Serea, declarații despre felul în care a ales să își educe...
Anca Serea, declarații despre...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Iunie 2023 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.