Prognoza economica a Romaniei pe 2010 va fi, foarte probabil, mai pesimista decat cea realizata initial de Guvern, sustine presedintele Senatului Mircea Geoana, dupa intalnirea avuta marti cu directorul FMI Dominique Strauss-Kahn.

In cadrul vizitei pe care o efectueaza in Statele Unite ale Americii, presedintele Senatului, Mircea Geoana, s-a intalnit in cursul zilei de marti, 27 iulie 2010, cu directorul Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn. "In ceea ce priveste prognoza economica a Romaniei pe acest an, aceasta va fi, cel mai probabil, mai pesimista decat cea prefigurata initial de catre Guvern, pe fondul unei cresteri modeste in principalele economii europene. Aceasta contractie economica mai severa din Romania va insemna ca autoritatile vor trebui sa ia masuri suplimentare de reducere a cheltuielilor si, cel mai probabil, vor renunta la numeroase obiective de investitii, ceea ce va insemna amanarea crearii de locuri de munca", se precizeaza intr-un comunicat remis NewsIn.

"Presedintele Senatului si directorul FMI au mai discutat si despre perspectivele economice europene, Strauss-Kahn declarand ca masurile energice intreprinse in zona tarilor euro aflate in declin, precum Grecia, au stabilizat regiunea, insa perspectivele pentru Europa tot nu sunt imbucuratoare, intrucat tarile dezvoltate vor avea o repornire destul de lenta a economiilor", completeaza comunicatul de presa.

Potrivit sursei citate, una dintre concluziile intalnirii dintre Geoana si Strauss-Kahn este legata de necesitatea continuarii unui dialog structurat cu FMI, dar si cu Banca Mondiala si Comisia Europeana, "chiar si in absenta unui nou imprumut".

"Presedintele Senatului Romaniei si directorul FMI au cazut de acord ca Fondul Monetar International poate sa contribuie prin experienta si credibilitatea sa, la crearea, in Romania, a unui mediu economic stabil pentru investitorii interni si externi", mentioneaza comunicatul de presa.
"In cadrul intalnirii de la Washington s-a discutat si despre nevoia de a gasi un mai bun echilibru intre masurile de reducere a deficitului si repornirea economiei si crearea de noi locuri de munca. Acest echilibru poate fi obtinut printr-o serie de actiuni precum: adoptarea de catre statul roman a unor masuri mai eficiente de atragere a fondurilor europene; degajarea de la bugetul de stat a unor sume importante pentru proiectele de infrastructura; simplificarea procedurilor administrative, astfel incat sa se creeze un mediu de afaceri atractiv pentru investitorii straini", se arata in comunicat.

Citeste si:
Mircea Geoană: „Trebuie să ne pregătim pentru potențiale viitoare...
Mircea Geoană: „Trebuie să ne...

Previziuni economice pesimiste. Se poate si mai rau?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.