Mircea Geoană despre lecțiile războiului din Ucraina și viitoarele măsuri de luat în calcul
Mircea Geoană este de părere că aliații trebuie să investească mai mult în apărare, având nevoie de sisteme defensive moderne pentru a putea face față tuturor tipurilor de amenințări viitoare. De asemenea, secretarul general adjunct NATO spune că pe măsură ce se învață lecțiile războiului din prezent trebuie să ne pregătim pentru viitoarele războaie.
„ Avem nevoie de sisteme moderne, mai rapide, care să poată fi trimise oriunde. Pentru asta, aliații trebuie să continue să progreseze și să se gândească mai departe de 2024.(...) Pe măsură ce învățăm lecțiile acestui război, trebuie să ne pregătim pentru potențialele războaie viitoare și să continuăm să transformăm NATO pentru era digitală. Alianța trebuie să-și păstreze capacitățile și capabilitățile pentru a se apăra împotriva oricăror amenințări de acum sau din viitor, a spus secretarul general adjunct al NATO.
Geoană spune că urmează ca anul 2023 să fie un an complicat, deoarece Putin se pregătește pentru un război de lungă durată și după părerea lui, nu este cazul să subestimăm Rusia. Geoană în continuare încurajează țările să ajute Ucraina și să îi fie alături.
„E periculos să subestimezi Rusia. Putin se pregătește pentru un război lung. (...) Nu avem niciun indiciu că Putin și-ar fi schimbat planul, așa că trebuie să ne pregătim pentru o lungă perioadă de timp. 2023 va fi un an dificil și trebuie să continuăm să sprijim Ucraina pentru cât timp e necesar. (...) Trebuie să ne întărim apărarea pentru orice situație care poate apărea”, mai spune Mircea Geoană.
De asemenea, oficialul român menționează că Putin a pornit un război contra ucrainenilor pentru a acapara întregul teritoriul și pentru a și-l supune. Însă președintele de la Moscova a subestima puterea și curajul ucrainenilor care luptă în continuare pentru a-și apăra țara. Totodată, acesta asubestimat și NATO în sprijinul Ucrainei.
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
„În urmă cu un an, Putin a pornit războiul lui, să atace Ucraina și să ia libertatea ucrainenilor, dar a subestimat calitățile și curajul ucrainenilor, forțele armate și curajul conducerii. A subestimat unitatea noastră și solidaritatea noastră cu Ucraina. A subestimat reacția aliaților de a furniza resursele noastre pentru a sprijini dreptul Ucrainei de a se apăra. Asta a făcut diferența pe câmpul de luptă, iar suportul e critic și definitoriu pentru viitorul Ucrainei”, a mai spus secretarul general adjunct al NATO.
Despre autor:
Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Noi centre comerciale în țară. Românii de la K2 Retail Properties deschid...
Sursa: retail.ro
-
Americanii care alimentează companiile din România cu energie nucleară proprie
Sursa: green.start-up.ro
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Nintendo a dezvăluit oficial Nintendo Switch 2
Sursa: start-up.ro
-
Rugăciune de seară scurtă - Ghid complet pentru liniște sufletească
Sursa: garbo.ro
-
Povestea celebrei carpete Răpirea din Serai prezentă în toate casele...
Sursa: kudika.ro
-
Inteligența artificială de la IBM va dezvolta cosmetice sustenabile pentru...
Sursa: wall-street.ro