Printr-un un moment de reculegere, locuitorii din provinciile Japoniei i-au comemorat pe cei pieriti in tragedia din 11 martie 2011.



Pe 11 martie 2011 s-a inregistrat cel mai puternic seism din Japonia , cu magnitudinea 9, care a dus la provocarea accidentului nuclear de la centrala Fukushima. In urma tragediei nucleare, bliantul victimelor a fost devastator: moartea sau disparitia a peste 19.000 de oameni.

Japonia: Numarul sinuciderilor a crescut dupa seismul din 11 martie


Coasta pacifica de nord-est a fost devastata de un tsunami urias, fiind complet distruse orase intregi si sate. Valurile gigantice au intrerupt alimentarea electrica si circuitele de racire ale centralei de la Fukushima Daiich, lucru care a dus la o topire partiala a combustibilului in trei din cele sase reactoare, scrie mediafax.

Zona Fukushima ar putea ramane nepopulata 20 de ani

Japonia aduce astazi un omagiu miilor de victime. Imparatul Akihito si premierul Yoshihiko Noda au tinut un discurs cu ocazia unei ceremonii organizate la Teatrul National din Tokyo. Un moment de reculegere este tinut la ora locala 14:46, minutul exact al producerii seismului, in majoritatea regiuniilor din Japonia, in amintirea celor disparuti.

Cat au costat economia mondiala cele mai mari catastrofe din 2011?

Pe o scena cu crizanteme albe, Yoshihiko Noda a subliniat necesitatea ca Japonia sa-siintareasca masurile de prevenire” pe baza invatamintelor desprinse din catastrofa de acum un an si a multumit pentru sprijinul aratat Japoniei in intreaga lume, scrie evz.

Fukushima: In 40 de ani centrala va fi desfiintata

O serie de proteste au loc frecvent pentru demontarea completa a complexului nuclear. Desi centrala este inchisa, inca mai exista scurgeri de radiatii care in timp vor prezenta riscuri fatale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.