Pe masura ce inaintam in varsta, capacitatea organismului de a se adapta la schimbari meteorologice bruste scade si apar mici probleme de sanatate. Vremea mohorata le ucide cheful de viata. Percep schimbarile bruste de temperatura ca pe un cutit rasucit in rana.

Foarte multe persoane spun ca schimbarile meteorologice fulgeratoare le dau peste cap organismul. Cand vremea devine brusc mohorata, unii spun ca le piere pofta de viata, iar starea lor este vecina cu deprimarea. N-ar putea sa spuna ca ii doare ceva fizic. Pur si simplu se simt deznadajduiti. Se inveselesc ca prin minune cand e soare afara. Altii se resimt si din punct de vedere fizic.

Acuza dureri de oase, stari de anxietate, stari de ameteala sau tulburari de somn. Verdictul specialistilor? Aceste persoane sunt meteosensibile. Cu alte cuvinte, schimbarile de vreme survenite subit se rasfrang din plin asupra lor.

Vremea influenteaza starea de spirit

Andreea I. are 30 de ani si spune despre ea ca este meteosensibila, desi nu a mers la un medic pentru a-i spune care sunt problemele cu care se confrunta. A remarcat ca schimbarile bruste de vreme ii dau o stare proasta.

„Ma simt rau in special cand se strica vremea pe neasteptate. Cativa nori pe cer si o atmosfera sumbra afara si gata… nu mai am chef de nimic. Pur si simplu am o stare groaznica. Si mi-e somn. As dormi continuu. Ma simt obosita”, povesteste Andreea.

Pentru ea, toamna este­ un anotimp dificil, iar de iarna nici nu vrea sa auda. „Sunt cateva luni infioratoare pentru mine. Parca intru intr-o stare de hibernare.

Spre toamna, cand incep ploile, ma doare capul dimineata si ma simt deprimata, chiar daca nu am niciun motiv. Iar iarna imi este foarte greu sa ma trezesc dimineata”, mai spune tanara. Totul se schimba la prima raza de soare, chiar si iarna. „Simt ca traiesc din nou. Nu temperaturile scazute imi fac probleme”, adauga Andreea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.