Social 9 August 2017 14:00
S-a anuntat organizarea unei petreceri in cadrul companiei la care lucrezi? Sau poate te gandesti sa iei parte la team building-ul care se va desfasura in curand. Suna bine, dar nu uita ca dupa orice weekend trebuie sa te intorci la birou. Afla cum poti face fata provocarii in mod exemplar.

Desi putine persoane stiu acest lucru, studiile arata ca alcoolul consumat in cantitati moderate poate aduce nenumarate beneficii organismului. Insa in cazul in care depasesti cantitatile recomandate, primul efect negativ va fi mahmureala de a doua zi. Iar daca e vorba despre o zi de lucru, s-ar putea sa fie una dificila.

Aceste situatii sunt neplacute, iar primul lucru pe care trebuie sa-l stii este cum scapi de mahmureala. Urmarea catorva sugestii simple te poate ajuta sa ai o stare mult mai buna si sa depasesti dificultatile. Totodata, tine cont de cateva reguli si ziua de lucru va trece pe neobservate, fara prea multe complicatii.

Ce poti face pentru a te simti mai bine

Senzatia de ameteala sau durerea de cap te vor impiedica sa ai o zi buna la locul de munca. Unul dintre cele mai eficiente lucruri pe care poti sa le faci este sa te hidratezi corespunzator. Este recomandat sa consumi un pahar de apa pentru fiecare bautura. Daca nu ai facut acest lucru in timpul petrecerii, consumul de apa este foarte important a doua zi. Mai poti consuma si bauturi slab indulcite, ceaiuri sau apa de cocos. Bauturile care contin cofeina te pot deshidrata, dar o cafea amara este ideala dimineata, deoarece iti va oferi energie si te va ajuta sa te concentrezi. Evita pe cat posibil zaharul.

Un alt aspect important este somnul. Incearca sa dormi cat mai mult, iar daca acest lucru nu este posibil, culca-te mai devreme a doua zi, pentru a-ti reincarca bateriile. De asemenea, daca ai posibilitatea sa adormi pentru o jumatate de ora in timpul zilei, nu spune nu. Te vei simti instantaneu mai odihnit.

In ceea ce priveste mancarea, gustarile sunt ideale in seara petrecerii. Iar a doua zi nu sari sub nicio forma peste micul dejun. Organismul tau are nevoie de vitamine si minerale, motiv pentru care este bine sa alegi alimente sanatoase si nutritive.

Un detaliu pe care nu trebuie sa-l omiti: aspectul prezentabil

Indiferent de cum s-a desfasurat seara precedenta, atunci cand treci pragul biroului trebuie sa arati la fel de prezentabil ca in mod obisnuit. Prin urmare, ignora pe cat posibil durerea de cap sau starea de rau si nu sari peste etapele de ingrijire personala de dimineata. Un dus cu apa calduta te va ajuta sa iti incepi ziua mai bine. Daca este cazul, putin machiaj va imbunatati situatia, ascunzand eventualele cearcane. Poti apela de asemenea la diferite remedii pentru pungile de sub ochi, iar picaturile oftalmice sunt eficiente pentru a inlatura roseata.
Citeste si:
Cum s-au pregătit Ionuț Rusu și George Tănase pentru America...
Cum s-au pregătit Ionuț Rusu...

In ceea ce priveste vestimentatia, mizeaza pe comoditate. Alege ceva in care sa te simti confortabil si care nu va atrage prea mult privirile celor din jur. O tinuta pe care ai mai imbracat-o la birou este o buna optiune.

Inainte de a pleca de acasa, verifica intr-o oglinda ca totul sa fie in regula.

Cum faci fata sarcinilor

Sarcinile obisnuite din timpul programului de lucru pot deveni mult mai greu de indeplinit dupa o noapte de distractie. Din acest motiv este recomandat sa te concentrezi mai mult pe orice actiune sau decizie, oricat de putin importanta ar parea. Totodata, tine cont de cateva aspecte simple, dar esentiale pentru bunul mers al lucrurilor.

In primul rand, nu intarzia la birou. Daca totusi crezi ca nu vei reusi sa ajungi la timp, anunta intarzierea.

Pe masura ce ziua trece, te vei simti tot mai obosit, motiv pentru care nu este recomandat sa amani sarcinile de dimineata. Acorda-ti timpul necesar, dar incearca sa duci la bun sfarsit ceea ce trebuie sa faci.

Citeste si:
3 metode prin care poți să faci față cheltuielilor neprevăzute
3 metode prin care poți să...

In cazul in care sunt programate sedinte sau diverse intalniri, cea mai buna solutie ar fi sa le amani. Daca acest lucru nu este posibil, concentreaza-ti atentia pe tot ce se discuta si asigura-te ca notezi toate detaliile importante intr-o agenda.

Umple-ti ziua cu sarcini marunte. Privitul ceasului nu te va ajuta prea mult si iti va da impresia ca ziua de lucru este interminabila. In schimb daca alegi sa faci curat pe birou sau pe desktop, sa iti notezi anumite lucruri in agenda sau sa verifici starea unui proiect, timpul va trece mult mai usor.

O alta recomandare este sa iti iei pauze scurte si dese. O plimbare la cafeneaua din colt te va energiza si te va ajuta sa iesi din starea de somnolenta.

Iesirile sau distractiile organizate ofera posibilitatea de a socializa si de a petrece in mod placut timpul alaturi de colegi sau de prieteni. Iar daca uneori lucrurile mai scapa de sub control, ceea ce conteaza este sa faci fata cat mai bine situatiei, fara prea mari dificultati.

Citeste si:
Drama Andreei Marin! Câte sarcini a pierdut, înainte de a o naște...
Drama Andreei Marin! Câte...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.