Social 21 Iulie 2016 13:00
Se trezeste la sase, se duce la munca, sta noua ore, apoi seara se duce la antrenament. Acesta este programul unui truditor al sportului.

Ionut Panait este un roman care munceste in Germania, ca alte sute de mii dintre conationalii sai.

Doar ca dupa program mai face si lupte greco-romane la nivel olimpic. Acum se pregateste sa mearga la Rio, dupa ce patronul sau i-a dat concediu in aceasta perioada. E o mandrie si pentru companie, dar si pentru oras ca au un luptator la Olimpiada.

Olimpiada nu este doar pentru milionarii sportului. Sau de fapt, nu este pentru milionarii sportului. Pentru cei mai multi dintre truditorii sportului este o mandrie, o sansa si o onoare sa coboare in acea arena. Este de fapt spectacolul lor. Si astfel de oameni ii tin tesutul viu si rescriu povestea asta, odata la patru ani.

Pe umerii unui Ionut Panait si al celor care vin la Olimpiada pentru ca ”important este sa participi”, se cladeste gloria marilor eroi. Si tot ei le spun celorlalti ca niciun vis, fie el si olimpic, nu este imposibil.

Uneori, doar si pentru atat, unii ar merita sa duca un steag, in numele unei natiuni.

Ascultati interviul lui Catalin Striblea cu Ionut Panait in clipul de mai jos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.