Social 3 Iunie 2016 17:45
Recomandarile de weekend in Bucuresti cuprind: concertul Maroon 5, festivalul Metalhead Meeting, lansari si sesiuni de autografe la Salonul International de Carte Bookfest, precum si premiere de teatru si cinematografice.

De vineri pana duminica, formatiile metal Kreator (Germania), Exploited (Marea Britanie), Eluveitie (Elvetia) si Rotting Christ (Grecia) sunt capete de afis ale editiei de anul acesta a Metalhead Meeting, la Arenele Romane. Pretul biletelor si abonamentelor este cuprins intre 100 si 200 de lei, iar acestea pot fi cumparate de pe site-ul iabilet.ro.

Concert Maroon 5

Duminica, de la ora 20.00, formatia americana pop-rock Maroon 5 va concerta pentru prima data in Romania, in Piata Constitutiei din Bucuresti. Trupa a lansat cinci albume de studio, iar debutul sau discografic - ”Songs About Jane” (2002) - a fost vandut in peste 10 milioane de copii, in intreaga lume. Cel mai recent material discografic al grupului, ”V”, a fost lansat in august 2014. Pretul biletelor pentru concertul organizat de Marcel Avram, East European Production si D&D East Entertainment se incadreaza intre 195 si 572 de lei, la care se adauga taxe, si pot fi cumparate din reteaua Eventim.

Spectacole la TNB

La Teatrul National ”I.L. Caragiale” din Bucuresti (TNB) pot fi vazute, vineri seara, spectacolele ”Dumnezeu se imbraca de la second-hand” (Sala Studio), regizat de Ion Caramitru, de la ora 19.30, si ”Medeea, mama mea” (Sala Pictura), regizat de Ivan Dobcev si Margarita Miladenova, de la ora 20.00. Sambata, de la ora 20.00, se joaca ”Scrisoarea” (Sala Studio), in regia lui Horatiu Malaele, ”Intre noi e totul bine” (Sala Pictura), regizat de Radu Afrim, si ”Carte de vizita” (Sala Media), in regia lui Eugen Cristea.

Duminica seara, la TNB pot fi vazute spectacolele ”Don Quijote” (Sala Mare), in regia lui Dan Puric, de la ora 19.00, ”Micul Infern” (Sala Studio), regizat de Mircea Cornisteanu, de la ora 19.30, ”O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii” (Sala Pictura), regizat de Bobi Pricop, si ”ActOrchestra” (Sala Mica), in regia lui Horia Suru, de la ora 20.00.

In aceeasi zi, de la ora 19.30, la Sala Studio a Teatrului de Comedie se va juca premiera oficiala a spectacolului ”DUR”, de George F. Walker, in regia lui Vlad Massaci.

Cinefilii vor putea viziona in premiera filmele ”Masina de bani/ Money Monster”, regizat de Jodie Foster, cu George Clooney si Julia Roberts in distributie, si ”Testoasele Ninja 2/ Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows”, regizat de Dave Green.

Bookfest 2016

Sambata, la Salonul International de Carte Bookfest, vor fi lansate cartile ”Rosa Alchemica si alte scrieri”, de William Butler Yeats, ”111 cele mai frumoase poezii de Radu Stanca”, din care va citi actorul Lari Georgescu, ”Strania istorie a comunismului romanesc (si nefericitele ei consecinte)”, semnata de Lucian Boia, care va da autografe, si ”Nebunia de a gandi cu mintea ta”, de Gabriel Liiceanu, in prezenta autorului si a lui Horia-Roman Patapievici.
Citeste si:
Ultimul weekend de Străzi deschise în Capitală. Programul...
Ultimul weekend de Străzi...

De asemenea, vor fi lansate volumele ”Sexualitate si societate. Istorie, religie si literature”, de Andrei Oisteanu, ”Pretul aurului. Sinceritate incomoda”, de Maria Olaru, ”Nelinisti vechi si noi”, de Andrei Plesu, care va da autografe, ”Dosarul Lenin. Vraja nihilismului”, de Marius Stan si Vladimir Tismaneanu, ”Cum gandesc politicienii (Cum? Gandesc politicienii?)”, de Radu Paraschivescu, ”Viata mea”, de Charlie Chaplin, si ”Trei sute de ceausesti liliputani”, de Vladimir Tismaneanu si Ciprian Macesaru.

Tot sambata, la Bookfest va fi prezent si Mircea Cartarescu, pentru prezentarea editiei comentate de Cosmin Ciotlos a ”Levantului” si a editiei de colectie a bestsellerului ”Solenoid”.

Citeste si:
Culiță Sterp a scăpat de controlul judiciar. Artistul poate susține...
Culiță Sterp a scăpat de...

Programul Bookfest cuprinde si un eveniment dedicat lui Emil Cioran, in cadrul caruia vor fi prezentate volumele ”Caiete. 1957 – 1972”, ”Cioran si muzica”, ”Sfartecare”, ”Lacrimi si sfinti”, audiobook in lectura lui Razvan Vasilescu. La eveniment vor participa Horia-Roman Patapievici, Dan C. Mihailescu, Ioana Parvulescu si Gabriel Liiceanu.

Duminica, la Bookfest vor fi lansate cartile ”Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel”, de Ion Dichiseanu, care va da autografe, ”Orologiu fara ore”, de Ana Blandiana, ”Misterul regelui. Despre scris”, de Stephen King, ”Opera poetica – Emil Hurezeanu”, Mihai I. Ultimul rege al romanilor, de Tatiana Niculescu Bran, care va da autografe, volumul colectiv ”Bucurestiul meu”, lansare la care vor participa Dan C. Mihailescu, Ioana Parvulescu, Tatiana Niculescu Bran, Radu Paraschivescu si Gabriela Tabacu, precum si ”Vremuri second-hand”, de Svetlana Alexievich, castigatoarea premiului Nobel pentru literatura in anul 2015, informeaza News.ro.

Citeste si:
INCFC: Barometrul de Consum Cultural 2022 semnalează nevoia de...
INCFC: Barometrul de Consum...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.