Social 6 Mai 2016 09:46
Fostul presedinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu, a fost condamnat, joi, la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru instigare la savarsirea infractiunii de folosire in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Curtea de Apel Cluj l-a condamnat, joi, pe Horea Uioreanu, la doi ani de inchisoare cu suspendare, decizia nefiind definitiva. Reprezentantii Curtii de Apel Cluj au declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, ca Horea Uioreanu este obligat sa presteze o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 70 de zile la Primaria Cluj Napoca sau unitate filantropica ori spitaliceasca de interes local.

"Curtea de Apel Cluj l-a condamnat pe Horea Uioreanu la doi ani inchisoare pentru instigare la savarsirea infractiunii de folosire in orice mod direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Dispune suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei stabilind un termen de supraveghere de 2 ani. Obliga inculpatul sa frecventeze un program de reintegrare sociala derulat de Serviciul de probatiune de pe langa Tribunalul Cluj si sa presteze o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 70 de zile la Primaria Cluj Napoca sau unitate filantropica ori spitaliceasca de interes local”, au spus sursele citate.

In decizia Curtii de Apel Cluj se arata ca, pe durata termenului de incercare, Uioreanu va respecta mai multe masuri de supraveghere, fiind nevoit sa se prezinte la Serviciul de probatiune de pe langa Tribunalul Cluj la datele fixate de acesta, sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa, sa anunte in prealabil schimbarea locuintei sau orice deplasare care depaseste 5 zile, sa comunice schimbarea locului de munca, sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta pe durata termenului de supraveghere.

“Instanta il obliga pe inculpatul Horea Uioreanu sa plateasca 25.000 lei cheltuieli judiciare in favoarea statului. Hotararea nu este definitiva si poate fi atacata cu apel in termen de 10 zile la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ)”, au spus reprezentantii Curtii de Apel Cluj. Uioreanu a fost trimis in judecata in octombrie 2014, in judecata dupa ce DNA a inceput urmarirea penala impotriva sa.

Citeste si:
Mario Iorgulescu a fost dat în urmărire generală de Poliţia Română
Mario Iorgulescu a fost dat...

Potrivit unui comunicat al DNA transmis in 2014, procurorii militari din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari, au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Anca Elena Albu, fost subofiter in cadrul SRI Cluj, pentru savarsirea infractiunii de folosire in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, savarsita in forma continuata, Horea Uioreanu, presedinte al Consiliului Judetean Cluj, la data faptelor, pentru instigare la savarsirea infractiunii de folosire in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, savarsita in forma continuata, Mihnea Iuoras, subprefect al judetului Cluj, la data faptelor, pentru complicitate la savarsirea infractiunii de folosire in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, savarsita in forma continuata, Silvia Balaj, mama subofiterului SRI, pentru complicitate la savarsirea infractiunii de folosire in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, savarsita in forma continuata.

Citeste si:
Lidia Buble, condamnată la un an de închisoare: „Pentru...
Lidia Buble, condamnată la un...

"Procurorii militari au retinut ca Anca Elena Albu a folosit si a permis lui Horea Uioreanu accesul la informatii ce nu erau destinate publicitatii. Aceste informatii, al caror obiect erau actiuni de supraveghere operativa ce-l vizau pe acesta sau alte persoane, erau obtinute cu prilejul indeplinirii atributiilor sale de serviciu. Scopul urmarit de catre inculpata prin divulgarea acestor informatii a fost obtinerea transferului in cadrul SIE cu mijlocirea directa a presedintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu”, au sustinut procurorii.

Ei au precizat ca actiunile au fost savarsite de Albu cu intentie, in mod repetat, prin acte materiale distincte, direct sau prin intermediul mamei sale sau a subprefectului judetului Cluj, la instigarea lui Horea Uioreanu. Horea Uioreanu este trimis in judecata si intr-un alt dosar, de coruptie, la care se facea referire in comunicatul DNA, acesta fiind acuzat ca a primit mita de la oamenii de afaceri Ioan Bene si Vasile Pogacean. Acesta se judeca la Tribunalul Cluj iar o hotarare in acest dosar se va da in 12 mai.

Citeste si:
Culiță Sterp, primele declarații după accidentul din Cluj: „Am stat...
Culiță Sterp, primele...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.