Costi Radoi, una dintre victimele incendiului din clubul Colectiv, spune, intr-o scrisoare deschisa publicata online, ca este extraordinar de dezamagit de statul roman, care, daca nu este un slab manager, este "foarte bandit".

Costi Radoi a publicat recent pe contul sau de pe platforma de socializare Facebook "o scrisoare deschisa adresata statului roman, cu privire la kit-ul medical destinat ranitilor din Colectiv". Acesta precizeaza ca si prietena sa a fost ranita in aceasta tragedie.

"«Draga» statule roman... Sunt unul dintre «satanistii» care au ars in clubul Colectiv in data de 30-oct-2015. Asa ca din start iti spun ca sunt extraordinar de dezamagit de tine. Am crezut ca «ne luam tara inapoi» cand am votat un neamt mut si plimbaret, dar n-am facut altceva decat sa votam alti lupi imbracati in piei de oaie. Vorba neamtului: «ghinion». In urma serii cu pricina, 63 de suflete tinere s-au dus in lumea celor drepti, pt ca angajatii tai au facut acte pe genunchi, preamarind spaga in detrimentul adevaratei sigurante a cetateanului... stii tu... aia reala, in care tre’ sa traim si sa fim sanatosi, nu sa fim vanati aiurea de rutiera pe strada, cu radarul prin lanul de porumb. ISU a luat o spaguta sa treaca cu vederea numarul de iesiri de urgenta si de stingatoare, primaria sector 4 a luat o spaguta si a dat o autorizatie de restaurant cu 80 de locuri pe scaun, unui club cu sala de spectacole, si mai sunt... deja le stii din dosarul deschis", scrie Costi Radoi.

"Sunt dezamagit ca ai spus ca avem de toate si ne descurcam, desi in spital am avut pansamente pentru arsi abia la 4 zile dupa internare. Medicii din Belgia au declarat clar ca o asemenea catastrofa nu poate fi gestionata de catre nicio tara din UE de una singura, deci ar fi trebuit sa ceri din prima ajutorul, nu sa institui celula de criza cu contact prin e-mail, la 2 luni si jumatate dupa eveniment (notificare primita pe mail pe data de 20-ian-2016, cu document atasat si datat 14-ian-2016). Sunt dezamagit pentru ca ai spus ca vei intocmi 400 de kit-uri in valoare de 2800 lei pentru cei afectati, in conditiile in care ai luat banii de la Crucea Rosie, bani donati de catre bietul popor pe care-l supui in loc sa-l reprezinti, iar kit-urile inca nu-s de ajuns", mai scrie acesta, potrivit MEDIAFAX.

Costi Radoi spune ca, desi la Elias au fost internati multi dintre ranitii de la Colectiv, statul roman a trimis numai 5 dintre kit-uri la acest spital.

Citeste si:
Cătălin Moroșanu a fost victima hackerilor. Și-a pierdut conturile...
Cătălin Moroșanu a fost...

"La mine n-a mai ajuns niciunul, la fel cum n-au mai ajuns nici la altii. Deci ne izbim de primul paradox idiotic al conducerii tale: pentru aproape 400 de oameni prezenti la concert, din care au fost victime undeva peste 200, dintre care 63 au decedat, tu ai facut 400 de kit-uri care... nu au fost suficiente. Cum vine asta statule? 400 de kit-uri n-ajung la 173+ de bolnavi?", spune Costi Radoi, precizand ca "al doilea paradox este pretul".

"Mentionez ca in kit trebuia sa fie si un tub de contractubex, care insa nu a fost prezent la apelul de predare primire. In bunul spirit romanesc, a fost insusit de altcineva, nu stiu exact... cert e ca nu era prezent. Iar pretul, statule, pretul ala de 2800 lei, care de fapt real este de 1116 lei, nu-mi arata decat faptul ca esti extrem de prost manager al fondurilor (...) Daca nu esti un slab manager, atunci esti foarte bandit si te-ai gandit ca pe langa taxele si impozitele (cele mai mari din Europa) si alte accize (de exemplu, cea mai scumpa benzina din Europa), ai putea pune mana si pe banii adunati de crucea rosie din donatii facute de catre oamenii simpli, muncitori, care si asa iti alimenteaza pana la refuz frigiderul, iti construiesc casele si-ti umplu rezervorul, ca tu sa ai coloane oficiale, in care mor alti oameni nevinovati, in gropile tale... dar mor in misiune... ai o scuza, ce sa zic... insa in fata noastra nu tine scuza asta", mai scrie acesta.

Citeste si:
Care este starea de sănătate a Mioarei Roman, după externarea din...
Care este starea de sănătate...

Al treilea paradox la care face referire Costi Radoi este utilitatea acestui kit. "Statule, acest kit contine chestii inutile ranilor inchise, cum ar fi betadina, mepilex-ul, atrauman-ul, touch hand soap (sapun), protex (alt sapun), si altele, care nu ne mai sunt folositoare acum, dupa aproape 3 luni dupa eveniment. Astea trebuiau atunci, cand ziceai ca ai de toate, dar n-aveai nimic (...) Ranile celor externati sunt deja inchise si n-ai nicio scuza in a nu sti acest lucru (...) Stim toti deja ca ranile sunt diverse si fiecare bolnav are nevoi speciale, deci cum ai ajuns tu la concluzia ca toti avem nevoie de aceleasi lucruri?", a mai scris Costi Radoi, precizand ca ranitii au nevoie de fonduri, pentru ca primesc numai 70-75% din salarii, fiind in concedii medicale. "Dar dau cate 6-700 lei la intretinere sau gaz, pt ca stau cu caldura la 24 grade, neavand termoreglaj in pielea arsa d-abia inchisa. Sa mai aduc aminte si de faptul ca au trebuit sa tocmeasca oameni pt cumparaturi, curatenie, gatit, pt ca cei mai multi dintre ei, o buna perioada de vreme, nu si-au putut folosi mainile?", adauga acesta.

Citeste si:
Anamaria Prodan, scrisoare emoționantă pentru mama sa: „Îmi e atât...
Anamaria Prodan, scrisoare...

El mai spune ca oamenii au donat pentru ca victimele incendiului sa fie persoane normale sau cat de cat normale, dupa o asemenea catastrofa. "Alti oameni au iesit in strada si au daramat un regim de-al tau statule, pt ca tu sa numesti un alt regim format din tehnocrati, niste profesionisti, care sa reduca acest flagel din Romania, numit coruptie. Si ce ai facut tu cu acest vot de incredere statule? L-ai folosit pe post de hemorzon... ca sa pastram termenii medicali. Desi a fost scandal pe tema donatiilor, nu te-ai sinchisit niciun pic sa faci un mic control, sa vezi ce dotari pt spitale au fost cumparate din banii de donatii. Desi se vehiculeaza sute de mii de euro donate spitalelor, noi am dormit in lenjerie ingalbenita sau cu gauri in Elias, lenjerie care nici nu se schimba in weekend. Eu nu am stat in pat pentru arsi, nici prietena mea si nici ceilalti care erau deja pe salon. Albumina a fost adusa cu sacrificii, gratie unei persoane minunate, careia nu-i voi da numele acum, pentru a nu-i crea probleme, dar a venit pe numele ei, prin eforturile ei, nicidecum ale spitalului. Iar acum, tehnocratii tai, statule, dau verdicte care de fapt sunt lipsite de profesionalism", adauga acesta.

Citeste si:
Noi vești despre dosarul Colectiv. Instanța vrea să reaudieze doi...
Noi vești despre dosarul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.