Social 27 Martie 2015 18:07
Volumul "Strangers Have the Best Candy" ("Strainii au cea mai buna acadea"), redactat sub forma unui ghid de calatorie, a fost premiat, vineri, cu Diagram Prize, un trofeu acordat cartii cu cel mai ciudat titlu al anului, informeaza bbc.com.

Acest volum de Margaret Meps Schulte descrie discutiile pe care scriitoarea le-a purtat cu diversi necunoscuti in timpul unei calatorii in Statele Unite. Volumul recompensat cu Diagram Prize, un premiu atribuit in fiecare an incepand din 1978 si decernat pe baza voturilor cititorilor incepand din 2000, a invins in acest an alte carti cu titluri ciudate, precum "Nature's Nether Regions" ("Regiunile de jos ale naturii"), de Menno Schilthuizen, un volum de memorii despre menopauza - "The Madwoman in the the Volvo: My Year of Raging Hormones" ("Femeia nebuna dintr-un Volvo: Anul meu de hormoni furiosi"), de Sandra Tsing-Loh, si "Divorcing a Real Witch: For Pagans and the People That Used to Love Them" ("Divortul de o vrajitoare adevarata: Pentru pagani si oamenii care obisnuiau sa ii iubeasca"), un ghid practic despre felul in care trebuie incheiate relatiile pagane, de Diana Rajchel.

Au mai fost nominalizate cartile "Where do Camels Belong?" ("Carei familii apartin camilele?"), o investigatie a locului ocupat de fiecare specie, scrisa de Ken Thompson, "The Ugly Wife Is Treasured at Home" ("Sotia cea urata este pretuita acasa"), un eseu despre iubire si sex sub China maoista, scris de Melissa Margaret Schneider, si "Advanced Pavement Research: Selected, Peer Reviewed Papers" ("Studiu despre pavajul avansat: Analize selectate realizate de specialisti"), de Bo Tian.

Acest trofeu literar insolit, care nu este insotit de niciun premiu financiar, este atribuit de revista The Bookseller, o publicatie britanica de business specializata in domeniul industriei editoriale. Volumul castigator este desemnat prin votul publicului, pe site-ul publicatiei The Bookseller, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Barbra Streisand si Steven Spielberg, premiati de Barack Obama
Barbra Streisand si Steven...

Premiul Diagram a fost infiintat in 1978 la Targul de carte de la Frankfurt, din initiativa lui Bruce Robinson, pentru a inlatura plictiseala in randul participantilor. Primul castigator al premiului Diagram a fost volumul "Al doilea workshop international despre soarecii nud/ Second International Workshop on Nude Mice".

Printre cartile castigatoare la editiile anterioare s-au numarat volumele "Cooking with Poo" ("Sa gatim cu Poo"), o carte de bucate thailandeza scrisa de chef-ul din Bangkok Saiyuud Diwong, a carui porecla este Poo, "Estonian Sock Patterns All Around the World" ("Tipare de sosete estoniene in toata lumea"), "The Mushroom in Christian Art" ("Ciupercile in arta crestina") si "Managing a Dental Practice the Genghis Khan Way" ("Cum sa faci afaceri ca dentist in stilul lui Ginghis Han").

Citeste si:
Târgul de carte de la Paris, anulat din cauza pandemiei cu COVID-19
Târgul de carte de la Paris,...

In 2014, cartea desemnata castigatoare a fost "How to Poo on a Date" ("Cum sa faci treaba mare in timpul unei intalniri"), care prezinta o serie de sfaturi pentru situatiile stanjenitoare ce pot sa apara in timpul intalnirilor romantice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.