Cantareata si actrita Barbra Streisand si cineastul Steven Spielberg s-au numarat printre cei 17 cetateni americani care au primit cea mai inalta distinctie civila din tara lor - Presidential Medal of Freedom -, intr-o ceremonie care a avut loc, marti, la Casa Alba, informeaza contactmusic.com.

In randul celor 17 personalitati americane care au fost premiate s-au aflat celebra cantareata cubanezo-americana Gloria Estefan si sotul ei, producatorul si compozitorul Emilio Estefan, cantaretul James Taylor, violonistul si dirijorul Itzhak Perlman, compozitorul de pe Broadway Stephen Sondheim si legenda baseball-ului Willie Mays.

Bonnie Carroll, apreciata pentru activitatea sa alaturi de veteranii de razboi, a fost la randul ei premiata, la fel ca senatoarea democrata de Maryland Barbara Mikulski, fostul senator democrat de Indiana Lee Hamilton, matematiciana de la NASA Katherine G. Johnson si fostul director al Agentiei pentru protectia mediului inconjurator William Ruckelhaus.

Medalii postume au fost atribuite jucatorului de baseball Yogi Berra, primei femei afro-americane aleasa in Congres Shirley Chisholm, avocatului pentru drepturile amerindienilor Billy Frank Jr. si activistei japonezo-americane pentru drepturi civile Minoru Yasui, scrie MEDIAFAX.

Inainte de a inmana aceste medalii, presedintele Barack Obama a facut urmatoarea declaratie: "Astazi, celebram niste persoane extraordinare: inventatori, artisti si lideri in diverse domenii care au contribuit la intarirea Americii ca natiune".

"Formeaza un grup extraordinar. Chiar si pentru standardele de atribuire a Medaliei pentru Libertate, acesta este un grup de laureati de prima clasa. Tara noastra este ca o tesatura extraordinara, e o binefacere sa traiesti intr-o natiune in care cetateni individuali, extrem de diferiti, indiferent de originile lor, contribuie la modelarea visurilor noastre, a felului nostru de a trai impreuna, contribuie la definirea justitiei, a libertatii si a iubirii. Ei reprezinta tot ceea ce este mai bun in noi, iar eu sunt foarte mandru sa ii primesc astazi aici, la Casa Alba"
, a adaugat presedintele american.

Citeste si:
Probleme pentru Oana Moșneagu și Vlad Gherman, înainte de nuntă! Ce...
Probleme pentru Oana Moșneagu...

Cineastul Steven Spielberg a avut un alt motiv de bucurie - tema muzicala a filmului sau "E.T. The Extra Terrestrial" a fost interpretata in momentul in care presedintele Obama inmana aceste medalii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.