Fostul premier Dacian Ciolos dezminte informatiile potrivit carora proiectul privind Codul administrativ, care stabileste ca persoanele condamnate penal pot ocupa functii in Executiv dupa reabilitare, a fost elaborat si pus in dezbatere de Guvernul Ciolos.

"Doamna Shhaideh incearca sa ascunda sub umbrela Guvernului Ciolos doar lucruri care-i convin sefului. Guvernul Ciolos a adoptat multe acte normative bune pe care noua majoritate a tinut cu orice pret sa le goleasca de continut pentru ca deranjau. Continutul proiectului de Cod administrativ, in schimb, nu a fost asumat de guvernul pe care l-am condus", a scris Dacian Ciolos pe Facebook.

"Proiectul de act normativ privind Codul Administrativ a fost elaborat si introdus in dezbatere publica la data de 8 noiembrie 2016, cu doua luni inainte de venirea la guvernare a actualei coalitii politice. La acea data, proiectul Codului Administrativ, propus si angajat de fostul cabinet condus de domnul prim-ministru Dacian Ciolos, continea in aceeasi forma si articolul privind amendarea Legii 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor", se arata in precizarea Guvernului.

Introducerea prevederii privind reabilitatea "nu reprezinta o initiativa a actualei Coalitii de guvernare", potrivit Executivului, care insa isi insuseste aceste modificari.


Citeste si: Guvern: Codul administrativ privind conditiile de a ocupa functii in Executiv a fost elaborat de Cabinetul Ciolos


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.