PMP va face plangere penala impotriva premierului Victor Ponta pentru amenintare si santaj la adresa celor care au semnat petitia privind acciza la carburant.

"Domnul Ponta confunda Partidul Miscarea Populara cu PSD, crede ca daca domnul Dragnea si baronii locali au furat la alegeri si la referendum, partidul acesta, care este un partid de oameni tineri, face exact ce au facut ei. Ii facem plangere penala domnului Ponta, pentru ca ameninta si santajeaza oamenii care au avut curaj sa semneze cu nume, prenume, numar de telefon, pe aceste liste impotriva accizei", a spus Udrea, citata de MEDIAFAX.

Ea a spus ca cei de la PMP au primit telefoane de la oameni care au semnat petitia PMP si care s-au plans ca sunt verificati si ca se tem de ce li se poate intampla.

"Declaratia lui Victor Ponta este aberanta si este din categoria jocului pe care-l face, arunca o vorba si apoi noi stam sa o dezamorsam. Domnul Victor Ponta sa stie ca-i vom face plangere penala pentru ca-i santajeaza, ii ameninta pe oameni. Am fost sunata ca oamenii au fost verificati la telefon daca au semnat acele liste si oamenii se tem de ceea ce li s-ar putea intampla. Unii dintre ei sunt angajati la stat, se tem ca vor fi dati afara, se tem de faptul ca vor fi controlati la firmele pe care le au, sunt oameni care in momentul acesta se tem de ce li se poate intampla pentru ca au semnat acele liste impotriva Guvernului", a precizat Udrea.

Ea s-a aratat nemultumita ca acesti oameni sunt cercetati de Corpul de Control al Guvernului si a precizat ca semnaturile PMP impotriva introducerii accizei au fost stranse in principal de tineri.

"Cand vorbim de oameni care-si depun semnatura pe o hartie impotriva unei masuri a Guvernului, cum sa-ti permiti sa-i cercetezi cu Corpul de Control al Guvernului? Pana la urma sa-i cercetam pe oamenii care-si permit sa nu se uite la programul de televiziune in care este laudat domnul Victor Ponta. Aceste semnaturi au fost stanse in principal de tineri, noi avem un procent foarte mare de tineri in interiorul partidului, iar cei care au stat in strada si au strans semnaturi sunt tinerii. Ei nu fura cum fura baronii locali ai PSD", a mai spus Elena Udrea.

Ea a mai aratat ca daca "teroare" este mijlocul prin care Victor Ponta vrea sa castige alegerile, "atunci de teroare o sa aiba si dansul parte", deoarece PMP "o sa-l terorizeze cu plangeri penale".

Citeste si:
Acciza ţigaretelor va fi aliniată cerinţelor impuse de UE începând...
Acciza ţigaretelor va fi...

Liderul PMP a aratat ca Romania a devenit pentru Victor Ponta o tara in care nimeni nu trebuie sa indrazneasca sa-i spuna acestuia ca guverneaza prost. "Ei bine Miscarea Populara se va lupta cu Ponta si cu PSD si-i vom arata ca are de ce sa se teama de noi", a precizat Udrea.

Ea a ratat ca nu s-a incalcat nicio lege pentru ca nu era vorba de alegeri, proces care este reglementat printr-o lege, ci este vorba despre niste tabele care s-au intocmit cu oamenii care erau impotriva accizei.

Guvernul va sesiza Parchetul pentru petitia depusa la Guvern de catre deputatul independent Daniel Geanta din partea Partidului Miscarea Populara (PMP) impotriva accizei la carburanti, aratand ca, din totalul celor 300.000 semnaturi invocate, peste 200.000 nu pot fi identificate, contin date false sau ale unor decedati.

Concluzia rezulta dintr-o verificare a Corpului de Control al premierului.

Citeste si:
Cărbunaru: „Compensarea la pompă cu 50 de bani a prețurilor la...
Cărbunaru: „Compensarea la...

In raport se arata ca, dupa deschiderea cutiei continand listele de semnaturi, stranse sub supravegherea si prin implicarea reprezentantilor Partidului Miscarea Populara, au fost gasite 14.608 file cu doar 215.876 rubrici completate (nu cu 300.000), in perioada 1 ianuarie-25 martie, cu diverse date. Dintre aceste rubrici, numai 213.983 contin semnaturi, din care 1.012 cu nume indescifrabil sau incomplet, precum Paraschiv Magurele, Otomega Bucuresti, Gheorghe Oradea, si 3.252 rubrici fara a fi prezentata localitatea semnatarului.

Numarul total al al rubricilor cu date complete este astfel de 209.719.

Presedintele Traian Basescu a semnat, pe 14 martie, la unul din corturile de campanie ale PMP, o petitie pentru respingerea taxei suplimentare la carburant pe care Guvernul doreste sa o introduca.

"Consider taxa asta, de 42 de bani pentru un litru de benzina si motorina, inutila. Bugetul de stat nu avea nevoie de banii astia, bani care sa fie transferati apoi baronilor locali in campanie. E in neregula", spunea seful statului.

Citeste si:
Udrea: Am aflat ce cauta Coldea la vila de la Cheia a lui Ghita
Udrea: Am aflat ce cauta...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.