Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a declarat, la Oradea, ca partidul nu va accepta un candidat comun al dreptei la Presedintie decat din interiorul sau, iar Vasile Blaga a spus ca democrat-liberalii vor merge singuri la alegerile parlamentare si nu vor mai face "donatii" partiduletelor.

Totodata, cei doi lideri PDL au criticat Miscarea Populara, transmite MEDIAFAX.

"Avem o echipa puternica si avem oameni valorosi, avem un partid in care avem o comunicare intre centru si baza. Nu mai merge ca altadata, sa fie o locomotiva si 20 de vagoane, ci trebuie 20 de locomotive, si sunt atatia oameni de valoare la varful PDL", a spus Catalin Predoiu, duminica, la reuniunea Consiliului Judetean de Coordonare al PDL Bihor.

"Miscarea Populara nu este o miscare, iar populara cu atat mai putin", a continuat prim-vicepresedintele PDL.

Predoiu le-a cerut participantilor la reuniunea Consiliului Judetean de Coordonare al PDL Bihor sa aiba incredere in capacitatea lui "de a renaste", sustinand ca are "enorm de multe resurse" in acest scop, si le-a solicitat sa aiba incredere, de asemenea, in faptul ca PDL este partidul cu cea mai mare legitimitate ca formatiune de opozitie si ca formatiune de dreapta.

De asemenea, el a spus ca PDL nu va accepta un candidat comun la Presedintie al dreptei, decat din randurile sale si in conditiile fixate de acest partid, ridiculizand pretentiile unor voci ale Miscarii Populare ori ale Fortei Civice de a impune un candidat comun care sa nu fie agreat de PDL.

"Ceea ce trebuie sa facem noi este sa intarim partidul, pentru ca nu poate exista dreapta fara PDL. Acum o luna ne cereau desfiintarea, acum ne cer o alianta. Da, noi suntem cei care vor coagula dreapta, dar PDL va arata linia. In ce priveste desemnarea candidatului la Presedintie, PDL il va da. O sa avem Cotroceniul, indiferent cu cine din randurile noastre, dar o sa-l avem!", a spus Predoiu.

La randul sau, Vasile Blaga, invocand numele persoanei desemnate sa conduca organizatia judeteana Bihor a Partidului Miscarea Populara, Mircea Matei (fost presedinte PDL Oradea, fost senator PDL Bihor, fost secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor in guvernarea PDL, dar candidat anul trecut la un post de deputat de Oradea ca membru al PP-DD Bihor), a spus ca este vorba despre "ratati", care vor pune singuri cruce acestei formatiuni.

Citeste si:
Premierul Morawiecki solicită acordarea rapidă a statutului de...
Premierul Morawiecki solicită...

"Ratati am vazut destui in viata mea. Daca Mircea Matei este speranta Miscarii Populare in Bihor, deja i-a pus cruce. Mircea Matei, cel pe care Filip (n.r. - Petru Filip, fost presedinte PDL Bihor, trecut la inceputul anului 2012 in PSD, iar in prezent senator de Vrancea) l-a pus secretar de stat la Ministerul Administratiei...", a spus Blaga.

Referindu-se la strategia pe care o va adopta PDL in perioada urmatoare, Vasile Blaga a afirmat ca obiectivul principal este reorganizarea partidului, reconstituirea organizatiilor si intarirea acestora, constituirea comisiilor de specialitate pe domenii si infiintarea unui Guvern alternativa ca principale conditii pentru castigarea bataliilor politice de anul viitor si pentru revenirea, apoi, la guvernare.

"Aveti incredere, priviti spre viitor si va garantez ca vom fi din nou la guvernare, dar dupa alegeri, ca nu are niciun rost sa intram la guvernare cu cineva pentru cateva posturi de ministri si de secretar de stat, pentru unu-doi prefecti", a spus Blaga.

Citeste si:
Ciucă: „Există probabilitatea ca MCV-ul să fie ridicat”
Ciucă: „Există probabilitatea...

Presedintele PDL a afirmat ca primul obiectiv este un rezultat de 20% la alegerile pentru Parlamentul European, iar daca acesta va fi obtinut, atunci partidul nu va mai trebui sa riposteze "partiduletelor" de dreapta, care ii cer in prezent candidati comuni pentru Presedintie si Parlament.

"Obiectivul nostru este 20% si atunci va garantez ca nici nu veti mai auzi de partiduletele astea nou-infiintate", a spus liderul PDL.

"Partidul nostru va merge singur in alegerile parlamentare, nu vom mai face donatii pentru nimeni, ca destui au intrat si anul trecut in Parlament pe cheltuiala noastra, pe banii si pe munca noastra", a incheiat Vasile Blaga, referindu-se la solicitarile unor reprezentanti ai Fortei Civice si Miscarii Populare de a deschide negocieri pentru candidaturi comune.

Cu toate acestea, atat presedintele PDL Vasile Blaga, cat si alti lideri ai partidului care au participat, sambata, la reuniunea Consiliului Judetean de Coordonare al PDL Bihor, intre care Catalin Predoiu, Gheorghe Flutur, Andreea Paul, Roberta Anastase, Traian Igas, Mircea Hava, au amintit ca principalul adversar al PDL ramane USL si Guvernul Ponta.

Citeste si:
Oana Lis, luată la rost din cauza faptului că a cerut donații...
Oana Lis, luată la rost din...

"Ma rog in fiecare zi la Dumnezeu sa tina USL unita, am mai spus-o, ca sa raspunda in pausal, in solidar, pentru dezastrul pe care il face la guvernare. Au venit la guvernare pe promisiuni mincinoase si tot prin minciuni guverneaza. Iar astea nu vor plati romanilor facturile, nu le vor umple camarile si nu le vor asigura caiete la copii din 15 septembrie", a spus Vasile Blaga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.