În urma unor discuții cu liderii europeni de la Bruxelles, premierul României, Nicolae Ciucă, a declarat că există posibilitatea ca Mecanismul de Cooperare și Verificare să fie ridicat.

MCV-ul ar putea fi ridicat. Ce spune premierul Ciucă

Premierul României spune că la Bruxelles a discutat cu liderii europeni și despre MCV. Oficialul spune că există perspective ca MCV-ul să fie ridicat.

„Pe MCV am avut discuții privind procesul tehnic referitor la legile Justiției. Au fost discuții tehnice pe care domnul ministru Predoiu le-a purtat la nivelul Comisiei. Sunt perspective pozitive astfel încât României să-i fie ridicat acest capitol al Mecanismului de Cooperare și Verificare”, a precizat Nicolae Ciucă.

Premierul a avut o întâlnire cu președintele Comisiei Europene, miercuri. Cu această ocazia oficialii au discutat despre stadiul îndeplinirii recomandărilor în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare. Ciucă a subliniat că „stadiul adoptării pachetului noilor legi ale justiției, subliniind că progresul din ultimele luni este o bună bază pentru un raport MCV pozitiv din partea Comisiei Europene”.

Retail jobs

Premierul a mai transmis că subiectele pe care le-a pus în dezbatere cu liderii europeni au fost Schengen, MCV, PNRR, Republica Moldova, Ucraina, dar și asigurarea securității regionale.

Ministrul Justiţiei, despre adoptarea Legilor justiţiei

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat la mijlocul lunii octombrie că adoptarea Legilor justiţiei vor atinge obiectivele din Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) și totodată aceste legi vor asigura un cadru legislativ "perfect în linie cu standardele europene".

"Aş îndrăzni să spun că este un cadru normativ superior chiar altor legi similare din spaţiul juridic european. Dar, în orice caz, nu e cu nimic mai prejos şi de aceea cred că nu greşesc dacă spun că obiectivele din Mecanismul de Cooperare şi Verificare sunt atinse prin această adoptare a celor trei legi", a menționat ministrul.

Citeste si:
Ciucă, mesaj de Ziua Bucovinei: „Un moment de suflet al tuturor...
Ciucă, mesaj de Ziua...

Oficialul a mai subliniat și că Legile justiţiei însumează rezultatul unei munci de grup şi al unui "suport politic fără rezerve" din partea coaliţiei.

"Fără acest suport, fără sprijinul parlamentarilor din partidele care formează coaliţia de guvernare, aceste legi nu ar fi trecut, evident, de Parlament şi cred că e important de subliniat acest lucru. Este, cred, un mesaj şi pentru puterea judecătorească, şi anume faptul că atât Executivul, cât şi Legislativul, care au fost impregnate de această voinţă politică a coaliţiei, au luat foarte în serios problematica justiţiei la un nivel european şi au asigurat, prin această adoptare a celor trei legi, un cadru legislativ perfect în linie cu standardele europene", a spus el.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Octombrie 2022 - 05 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.