Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, la Galati, ca, urmare a deciziei CC privind pragul la referendum, nu trebuie renuntat la ideea de a organiza referendumul pentru revizuirea Consitutiei in toamna acestui an, el apreciind ca acesta s-ar putea intinde pe mai multe zile.

"Dupa decizia de ieri a Curtii Constitutionale, ma rog, timpul este foarte scurt, imi este foarte greu sa inteleg cum o lege constitutionala este constitutionala dar nu de azi, de maine. Imi este foarte greu sa inteleg, dar, ma rog, pana la urma ne supunem. Despre regionalizare vreau sa va spun ca nu renuntam la acest proiect major sub nicio forma. Eu, personal, nu am renuntat niciodata la vreun proiect. Ca regiunile se vor face astazi sau cu o intarziere de doua sau trei zile are mai putina importanta, desi are importanta pentru ca Romania poate sa piarda cateva luni de dezvoltare, dar regiunile oricum se vor realiza", a declarat Dragnea la Galati, inainte de inceperea unei dezbateri publice legate de procesul de reorganizare teritoriala a Romaniei, transmite MEDIAFAX.

Dragnea a spus ca are si o varianta de rezerva.

"Am si o varianta de rezerva. Putem actiona in doua etape. In prima etapa poate sa nu fie nevoie de prezenta in Constitutie a notiunii de regiune, in asa fel incat chiar si atunci cand vor fi realizate regiunile, sa nu fie afectat exercitiul financiar european 2014-2020. Pe de alta parte, eu nu sunt dispus sa spun astazi ca noi renuntam total la ideea de a organiza referendum la modificarea Constitutiei in acest an. Dupa decizia Curtii de ieri, este prea devreme sa ne pronuntam, dar eu va spun ca nu cred ca trebuie sa renuntam imediat la ideea de a organiza referendum pentru modificarea Constitutiei in aceasta toamna", a mai declarat Liviu Dragnea.

Vicepremierul a declarat ca nu exclude posibilitatea ca referendumul sa se faca pe parcursul mai multor zile, precizand ca acest lucru a fost deja reglementat de Curtea Constitutionala printr-o decizie luata anul trecut.

Citeste si:
Olaf Scholz: „Referendumurile nu vor schimba poziția Germaniei...
Olaf Scholz: „Referendumurile...

"Se poate organiza referendum pe parcursul mai multor zile. Mai multe zile la referendum nu pot fi neconstitutionale, pentru ca exista o decizie a Curtii de anul trecut care a spus ca referendumul poate fi organizat in mai multe zile. Deci, eu cred ca modificarile la Constitutie si regionalizarea reprezinta doua proiecte de tara uriase si trebuie sa identificam toate posibilitatile legale si toate mecanismele administrative legale care pot fi utilizate pentru ca in toamna sa putem modifica Constitutia. Nu va pot spune acum exact cum, dar eu nu renunt la nici una dintre aceste idei", a mai spus Liviu Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea participa joi la o dezbatere publica privind procesul de regionalizare-descentralizare din Romania care are loc la Galati. Alaturi de Dragnea, la aceasta dezbatere participa ministrul Tehnolologiei Informatiei, Dan Nica, si presedintii consiliilor judetene din zona Galati-Braila-Vrancea.

Citeste si:
Elena Udrea a cerut rejudecarea întregului caz în dosarul „Gala Bute”
Elena Udrea a cerut...

Citeste si: Antonescu, despre Constitutie: Cetatenii vor fi chemati la vot la momentul optim


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.