Cel putin 15 ofiteri au fost ucisi joi intr-un atac intreprins asupra Academiei de Politie din capitala Somaliei, Mogadishu, de un terorist kamikaze deghizat in politist, au anuntat oficiali somalezi, informeaza Reuters.

Potrivit purtatorului de cuvant al politiei, maiorul Mohamed Hussein, atacatorul avea explozivi legati de corpul sau si s-a infiltrat in Academia de Politie "General Kahiye'" in timpul unei parade care avea loc dimineata devreme.

"Pana acum avem 15 persoane ucise si alte 17 ranite"
, a declarat Adullahi Nur, un alt oficial al politiei, pentru Reuters.

Ceva mai devreme, conducerea serviciului local de ambulanta a anuntat ca a preluat de la fata locului trupurile neinsufletite a 13 victime, precum si 15 persoane ranite.

Gruparea islamista Al-Shabaab a revendicat acest atac

"Am ucis 27 de politisti si am ranit si mai multi", a declarat Abdiasis Abu Musab, purtatorul de cuvant al gruparii. Al Shabbab intreprinde frecvent atacuri in Mogadishu si in alte orase din Somalia.

Gruparea, care este afiliata miscarii Al-Qaida, desfasoara o insurectie impotriva guvernului sustinut de Natiunile Unite si de aliatii lor din Uniunea Africana, in scopul de a rasturna administratia slabita a tarii si de a impune propria interpretare riguroasa a islamului.

Militantii Al-Shabaab au fost scosi din Mogadishu in 2011 si de atunci au pierdut constant din teritorii, in fata fortelor armate comune ale pacificatorilor din Uniunea Africana si celor de securitate ale Somaliei, scrie Agerpres.

Acest atac a survenit intr-un moment in care Uniunea Africana finalizeaza planurile pentru reducerea misiunii sale de mentinere a pacii denumita AMISOM.

AMISOM a desfasurat in Somalia 22.000 de soldati in urma cu un deceniu, insa intentioneaza sa reduca luna aceasta cu 1.000 de soldati efectivele misiunii, ca parte a unui plan pe termen lung de retragere din aceasta tara si de delegare a securitatii catre armata somaleza.

Trupele de mentinere a pacii au fost desfasurate pentru a ajuta guvernul, care lupta pentru a-si stabili controlul in aceasta tara, scena de la inceputul anilor 1990 a unui razboi civil.

Citeste si:
Atacuri cu rachete asupra Israelului. Țara a intrat în „stare de...
Atacuri cu rachete din Fâșia...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.