Mai multe orașe din Israel au fost atacate de rachete lansate de teroriștii palestinieni din Fâșia Gaza. În Israel s-a anunțat stare de război.

Israel, la un pas de război. Atac cu rachete din Fâșia Gaza

Sâmbătă dimineață, în mai multe orașe din Israel au răsunat sirenele de avertizare. Teroriștii palestinieni au lansat atacuri cu rachete din Fâșia Gaza asupra orașelor din Israel. Locuitorii din zone au fost surprinși de bombardamentele cu rachetă. Cel puţin cinci persoane au fost rănite şi una a murit. Armata israeliană le-a sugerat locuitorilor din sudul şi centrul țării să rămână în apropierea adăposturilor anti-bombe.

"Publicul din sudul şi centrul ţării este îndemnat să rămână în apropierea zonelor protejate şi să urmeze instrucţiunile Comandamentului Frontului Intern", au declarat Forţele de Apărare Israeliene într-un anunţ în această dimineaţă.

Potrivit unor rapoarte, luptătorii palestinieni ar fi încercat să treacă graniţa ar fi avut loc lupte între militanţi şi armata Israelului. Aripa armată a Hamas a declarat că a început "Operațiunea Al-Aqsa Flood"

"Am decis să punem capăt tuturor crimelor ocupației (Israelului), timpul lor de a se dezlănțui fără a fi trași la răspundere a luat sfârșit", a declarat gruparea. "Anunțăm Operațiunea și am lansat, în prima lovitură de 20 de minute, peste 5.000 de rachete".

Armata din Israel afirmă că în țară s-a declarat "starea de pregătire pentru război".

"În ultima oră, a început un tir masiv de rachete spre teritoriul israelian dinspre Gaza, iar teroriștii au pătruns pe teritoriul israelian în mai multe locuri diferite", se arată într-un comunicat al platformei de socializare X a armatei israeliene. "Hamas ... care se află în spatele acestui atac, va suporta rezultatele și responsabilitatea pentru aceste evenimente", se mai arată în comunicat.
Citeste si:
Israel anunță că eliberarea celor 50 de ostatici din Fâșia Gaza...
Israel anunță că eliberarea...

Toți palestinienii au fost îndemnați să se alăture operațiunii

Teroriștii palestinieni s-ar fi infiltrat în zonele din sudul Israelului și au lansat rachete din Fâșia Gaza, fiind un atac surpriză revendicat de mișcarea islamistă Hamas.

Mohammad Deif, un comandant militar al Hamas, a anunțat începutul atacului într-o emisiune difuzată de mass-media, făcând apel la toți palestinienii să se alăture pentru a lupta.

"Aceasta este ziua celei mai mari bătălii care pune capăt ultimei ocupații de pe pământ", a spus el, adăugând că au fost lansate 5.000 de rachete.

Presa din Israel transmite că bărbați înarmați au deschis focul asupra trecătorilor în orașul Sderot, în sudul Israelului.

"Un număr de teroriști s-au infiltrat pe teritoriul israelian din Fâșia Gaza", a declarat armata într-un comunicat, adăugând că locuitorilor din zona din jurul Fâșiei Gaza li s-a spus să rămână în casele lor.
Citeste si:
Se schimbă cursul războiului? Israelul, acuzat de genocid de Africa...
Se schimbă cursul războiului?...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Octombrie 2023 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.