Un congresmen republican, Steve Scalise, si consilieri ai acestuia au fost impuscati miercuri in timp ce se antrenau pentru un meci caritabil de baseball, in Virginia, a anuntat politia, precizand ca autorul atacului a fost arestat, relateaza BBC News. De asemenea, in timpul atacului au fost impuscati doi ofiteri de politie.

UPDATE 15:39 - Autorul atacului din Virginia, in care a fost ranit un congresman republican, ar fi tras 10-20 de gloante.

Autorul atacului din Virginia, in cursul caruia a fost ranit cel putin un congresman republican si mai multi consilieri, a tras cel putin 10-20 de gloante, inainte ca serviciul de paza sa reuseasca sa riposteze, a declarat un martor, republicanul Mo Brooks, citat de Reuters si CNN.

Brooks a precizat ca atacatorul este un barbat alb, “mai plinut”, care s-a ascuns in spatele bazei a treia de pe terenul de baseball. El a adaugat intre 20 si 25 de membri ai echipei republicane de baseball se aflau pe teren cand a avut loc atacul.

Potrivit altor martori, cel putin cinci persoane au fost ranite, inclusiv congresmanul de Louisiana Steve Scalise.

Politia a anuntat ca autorul atacului a fost arestat, in timp ce un politician a spus ca a fost ucis.

Un congresman republican si consilieri ai acestuia, impuscati pe un teren de baseball

Un congresman este in stare mai grava

Un congresmen republican, Steve Scalise, si consilieri ai acestuia au fost impuscati miercuri in timp ce se antrenau pentru un meci caritabil de baseball, in Virginia, a anuntat politia precizand ca autorul atacului a fost arestat, relateaza BBC News.

CNN, care citeaza un alt congresman ce lua parte la antrenament, Mo Brooks, afirma ca politicianul a fost impuscat in sold. Brooks a anuntat ca atacatorul, un barbat alb, avea o arma semiautomata.

Doi ofiteri de politie au fost impuscati, de asemenea, scrie ABC News, precizand ca atacul a avut loc in jurul ore locale 7.30 (14.30 ora Romaniei), intr-un parc din Alexandria, Virginia, la aproximativ 11 kilometri distanta de Casa Alba, din Washington DC.


Potrivit presei locale, numeroase echipaje de politie, dar si agenti FBI se afla in zona producerii atacului.

Senatorul republican Mike Lee sustine ca autorul atacului este mort. El a precizat ca un consilier al lui Scalise a folosit cureaua ca garou pentru a opri sangerarea congresmanului.

Ranitii au fost dusi la spitale din zona.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe a anuntat ca atat presedintele, cat si vicepresedintele sunt tinuti la curent cu situatia. "Gandurile si rugaciunile noastre sunt alaturi de toti cei afectati", a spus Sean Spicer.

Scalise, in varsta de 51 de ani, reprezinta Louisian din 2008 si este presedinte al Comisiei pentru Studii Republicane ale Camerei Reprezentantilor. El este casatorit si are doi copii.
viewscnt


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.