Justin Osofsky, vicepresedintele diviziei de Operatiuni Globale din cadrul companiei Facebook, a dat o declaratie de presa in care a vorbit despre unul dintre cele mai controversate filmulete postate pe reteaua de socializare. Este vorba despre un clip in care Steve Stephens omoara un barbat care merge pe strada.

Osofsky a explicat ca Stephens a publicat mai intai o inregistrare video in care ameninta ca va ucide pe cineva, apoi a publicat inregistrarea cu impuscarea batranului de 74 de ani. In cele din urma, asasinul a folosit serviciul Facebook Live pentru a-si marturisi crima in direct si pentru a ameninta ca va comite si alte crime.

Deocamdata, Politia din Cleveland nu a descoperit alte victime.

Facebook a sters contul asasinului si promite sa-si imbunatateasca metodele de monitorizare a continutului video

Compania Facebook a eliminat in cele din urma acele inregistrari video si a dezactivat contul lui Steve Stephens.

Ca urmare a acestei serii de evenimente ingrozitoare, reanalizam deficientele noastre in ceea ce priveste procedura de raportare, pentru a ne asigura ca oamenii vor putea cat mai repede si cat mai usor cu putinta - sa raporteze continuturi video si alte materiale care incalca standardele noastre”, a spus Osofsky.

In acest caz, nu am primit un raport despre primul material video, ci doar un raport despre al doilea video - cel care contine momentul impuscarii -, la peste o ora si 45 de minute dupa ce a fost publicat. Am primit raportari despre al treilea video, continand marturisirea live a acelui barbat, abia dupa ce tragedia se incheiase”, a adaugat el.

Compania Facebook a fost tot mai des criticata pentru faptul ca se bazeaza pe utilizatorii retelei pentru a semnala continuturile violente sau controversate. In contextul in care Facebook incearca sa devina platforma mainstream a agentiilor de publicitate si a continuturilor video exclusiviste, compania americana este supusa unei presiuni tot mai accentuate si incearca sa gaseasca metode mai bune de raportare si administrare a continuturilor publicate in fiecare zi de cei peste 1,8 miliarde de utilizatori globali ai sai.

Politia din Cleveland a emis duminica noaptea un mandat pentru omor deosebit de grav pe numele lui Stephens si a avertizat ca acesta ar fi putut sa fi parasit deja statul Ohio, putand sa se afle in prezent in statele Pennsylvania, New York, Indiana sau Michigan.