Vicepresedintele Statelor Unite, Mike Pence, a dat asigurari marti dimineata ca toate optiunile sunt luate in calcul pentru rezolvarea tensiunilor cu regimul nord-coreean, precizand ca Trump este determinat sa colaboreze pentru gasirea unei solutii pasnice cu Japonia, China si Coreea de Sud, transmite Reuters

”Noi realizam ca sunt momente grele in care japonezii traiesc cu o provocare in crestere de partea cealalta a marii Japoniei. Noi suntem alaturi de voi 100%”, a declarat vicepresedintele american inainte de un pranz cu premierul de la Tokyo, Shinzo Abe.

De asemenea, premierul japonez a precizat ca sustine pozitia lui Trump vizazi de incheierea politicii rabdarii strategice in legatura cu regimul de la Phenian.

Anterior, un oficial nord-coreean a amenintat ca Phenianul va continua sa testeze ”saptamanal, lunar si anual” rachete in pofida sanctiunilor internationale si a tensiunilor tot mai mari cu Statele Unite, scrie News.ro.

El a amenintat cu un ”razboi total” daca SUA vor fi atat de ”nechibzuite sa recurga la mijloace militare”.

De asemenea, vicepresedintele a declarat in urma cu o zi ca s-a incheiat ”era rabdarii strategice” americane fata de Coreea de Nord.

Pence a avertizat regimul nord-coreean, intr-o conferinta de presa comuna cu presedintele interimar sud-coreean Hwang Kyo-ahn, sa nu puna la incercare rabdarea presedintelui american Donald Trump.

”In ultimele doua saptamani, lumea a fost martora puterii si hotararii noului nostru presedinte in cursul operatiunilor din Siria si Afganistan. Coreea de Nord ar face mai bine sa nu testeze hotararea sau puterea fortelor armate ale Statelor Unite in aceasta regiune”, a subliniat vicepresedintele de la Washington.

Phenianul si-a aratata sambata capacitatile in domeniul rachetelor, intr-o uriasa parada militara care a marcat 105 ani de la nasterea fondatorului Republicii Populare Democratice Coreea (RPDC), Kim Il-sung.

Expertii se tem ca ar fi putut avea loc al saselea test nuclear

Racheta trasa duminica a explodat la cateva secunde de la lansare.
Citeste si:
New York Times: Rusia cumpără muniție de artilerie de la Coreea de...
New York Times: Rusia cumpără...

ONU a interzis orice teste balistice sau nucleare nord-coreene, insa regimul nord-coreean a incalcat in mod sistematic aceste sanctiuni. Scopul regimului este sa plaseze un focos nuclear intr-o racheta intercontinentala care sa atinga tinte in intreaga lume.

Phenianul a revendicat miniaturizarea unor focoase nucleare in vederea instalarii lor in rachete, insa expertii si-au exprimat indoiala fata de aceasta revendicare si au citat lipsa oricaror probe in acest sens.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.