Un barbat a fost impuscat dupa ce a incercat sa ii ia arma unui ofiter, pe aeroportul Orly din Paris.

UPDATE: Tatal si fratele barbatului ucis pe aeroportul din Orly au fost plasati sambata la pranz in arest preventiv, o procedura obtinuta, in vederea verificarii mediului atacatorului, relateaza AFP.

Atacatorul, un francez in varsta de 39 de ani, este cunoscut autoritatilor pentru fapte de drept comun. El a fost ”detectat ca radicalizat”, dupa care a fost vizat de o perchezitie administraiva care nu a condus nicaieri.



Un reprezentant al politiei franceze a declarat ca incidentul a avut loc sambata dimineata la Orly, iar militarul face parte din cadrul fortelor speciale Sentinelle, mobilizate in Franta sa apere obiective sensibile in urma unei serii de atacuri jihadiste sangeroase, scrie News.ro.

"Catre ora locala 8.30 (9.30, ora Romaniei), in Aeroportul Orly-Sud, "un barbat i-a luat arma unui militar din cadrul (Operatiunii) Sentinelle, iar apoi a fugit intr-un magazin de pe aeroport din apropiere, dupa care a fost impuscat de fortele de securitate”, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet.

Aeroportul Orly-Sud (Val-de-Marne) a fost in intregime evacuat in urma acestui incident, au declarat martori contactati de AFP. Aproape 300 de persoane au fost evacuate din terminalul Sud, iar pasagerii care se aflau in terminalul Vest au fost blocati inauntru.


Traficul aerian a fost complet intrerupt in urma incidentului de pe Aeroportul Orly-Sud, a anuntat sambata Directia Generala a Aviatiei Civile (DGAC), relateaza le Monde.

Prefectura Val-de-Marne ii sfatuieste pe pasageri sa nu se duca la aeroport.

Cele doua terminale ale aeroportului au fost inchise, a anunat ADP, iar sute de zboruri care se apropiau de Orly au fost redirectionate catre Roissy Charles de Gaulle, a precizat DGAC.

Acest incident are loc dupa unul similar, luna trecuta, la Muzeul Luvru. Franta se afla in stare de urgenta dupa o serie de atacuri jihadiste.

Citeste si:
Armata israeliană susţine că a vizat reţeaua subterană a Hamas....
Armata israeliană susţine că...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.