Europa conduce detasat topul celor mai bune orase in care sa locuiesti, din top 25, 15 fiind pe ”batranul continent”, conform unui studiu Monocle, citat de ZF.

Pentru realizarea topului s-au luat in considerare cateva criterii pentru catalogarea oraselor. Printre acestea se numara si pretul mediu al unui pranz, pretul unei cafele, cat te costa sa inchiriezi o garsoniera si cate obiective turistice exista in oras, scrie MEDIAFAX.

Viena, orasul unde abonamentul anual la metrou costa un euro pe zi, ofera o multitudine de posibilitati de relaxare, precum cafenele, baruri, cluburi de noapte sau magazine cu haine de lux. O masa de pranz costa, in medie, 15 euro, noteaza Monocle. Turistii pot inchiria o garsoniera cu 1.150 de euro. Printre atractiile turistice din Viena se numara peste 100 de muzee, 144 de cinematografe si 161 de galerii de arta. Pretul mediu al unei cafele este de 3,70 de euro, iar al unui pahar de vin oscileaza intre 3 si 5 euro.

Daca vrei sa iei pranzul in Berlin, trebuie sa scoti din buzunar in jur de 20 de euro, iar daca ai nevoie doar de o cafea, trebuie sa platesti doar 2 euro. Orasul le ofera turistilor posibilitatea sa inchirieze o garsoniera cu 530 de euro pe luna.

Stockholm, unul dintre cele mai aglomerate orase europene, gazduieste aproape un milioan de locuitori. Aici oamenii pot sa inchirieze o garsoniera cu 620 de euro pe luna, preturile osciland in functie de zona. O cafea costa 3,50 de euro, iar o masa la restaurant doar 12 euro. Costul unui abonament la transportul public este de 85 de euro pe luna.

Pretul unei mese la restaurant in Helsinki este de 13 euro, iar un pahar de vin sau o cafea costa intre 2 si 10 euro. Orasul gazduieste 65 de muzee, 33 de cinematografe si 90 de galerii de arta.

München este orasul in care poti inchiria o garsoniera cu 900 de euro pe luna si poti bea o cafea cu 3,50 de euro. München gazduieste aproape 4 milioane de locuitori, 178 de muzee, 32 de cinematografe si 81 de galerii de arta.

In top, dintre orasele europene mai sunt mentionate: Zürich, Copenhaga, Paris, Madrid, Lisabona, Amsterdam, Hamburg, Geneva, Oslo, Barcelona.

Citeste si:
Ramona Olaru, moment de panică în Paris. Ce i s-a întâmplat...
Ramona Olaru, moment de...

Paris, Franta


Zurich, Elvetia


Hamburg, Germania


Madrid, Spania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.