Cei sase copii au murit dupa ce barcile in care se aflau peste 70 de imigranti au naufragiat in apropiere de Turcia, in timp ce incercau sa traverseze Mediterana pentru a ajunge in Grecia, informeaza BBC News online.

Prima barca la bordul careia se aflau 55 de imigranti, majoritatea cetateni sirieni si afgani, s-a scufundat, in apropiere de orasul portuar Ayvacik, din vestul Turciei. Imigrantii incercau sa ajunga pe insula greaca Lesbos, unde au sosit sute de mii de imigranti de la inceputul anului.

Cel de-al doilea vas, in care erau aproximativ 20 de persoane, a naufragiat in apropiere de orasul turc Bodrum, situat la nord de Ayvacik, indreptandu-se spre insula greaca Kos, scrie MEDIAFAX.

Ambele incidente au avut loc in cursul noptii de joi spre vineri.

Corpurile a patru copii afgani, aflati pe primul vas, au fost recuperate din apele marii de paza de coasta a Turciei, potrivit agentiei turce Anatolia. Corpurile a inca doi copii sunt cautate de echipele de interventie. Doua surori, cu varste de un an, respectiv patru ani, a caror nationalitate nu a fost identificata, au murit dupa ce al doilea vas care se indrepta spre insula Kos s-a scufundat.

Potrivit UNHCR, 806.000 imigranti au traversat Marea Mediterana pentru a ajunge pe continentul european in cursul anului 2015, dintre care majoritatea (660.700) au intrat in Europa prin Grecia. Conform Organizatiei Internationale pentru Migratie (OIM), 512 persoane au murit inecate pe ruta maritima Turcia-Grecia in 2015.

In Turcia, se afla peste doua milioane de imigranti, in Liban un milion, iar in Iordania aproximativ 600.000. Liderii Uniunii Europene si Turciei se intalnesc duminica la Bruxelles intr-un nou summit pe tema migratiei.

Donald Tusk, presedintele Consiliului European, a anuntat printr-un mesaj postat luni pe Twitter ca scopul summitului de duminica este de a imbunatati relatiile dintre UE si Turcia si de a opri valul de imigranti care sosesc in Europa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.