Reteaua terorista Stat Islamic ameninta ca va comite in tari europene si in Statele Unite atentate similare cu cele de la Paris, conform unei inregistrari video difuzate luni.

Reteaua terorista Stat Islamic ameninta ca va comite in tari europene si in Statele Unite atentate similare cu cele de la Paris, conform unei inregistrari video difuzate luni.

Organizatia fundamentalista sunnita avertizeaza ca toate tarile care participa la coalitia ce efectueaza bombardamente in Siria si Irak se vor confrunta cu atentate de genul celor de la Paris, unde au fost omorate 132 de persoane iar alte cateva sute sunt ranite.

"Le transmitem tarilor care participa la campania cruciatilor ca veti avea soarta Frantei, ca Allah vegheaza; intr-o buna zi, vom lovi America si centrul acesteia, Washingtonul", afirma, intr-o inregistrare video transmisa de reteaua terorista Stat Islamic, un barbat care se prezinta "Al-Gharib Algerianul".

"Le spun tarilor europene ca vom veni, cu bombe, cu centuri explozive si arme de foc; nu ne veti putea opri, pentru ca acum suntem mai puternici decat eram", avertizeaza teroristul. Autenticitatea inregistrarii, difuzata pe site-uri islamiste, nu a putut fi confirmata inca.

O coalitie condusa de Statele Unite efectueaza de peste un an raiduri aeriene in Siria si Irak, vizand pozitii ale retelei teroriste Stat Islamic. Din coalitie fac parte tari precum Australia, Canada, Marea Britanie, Franta, Bahrain, Iordania, Maroc, Qatar, Arabia Saudita si Turcia. Separat, Rusia a lansat la sfarsitul lunii septembrie raiduri aeriene in Siria, pentru sustinerea regimului Bashar al-Assad. Statele Unite si NATO au acuzat Rusia ca ataca pozitii ale insurgentilor sustinuti de Occident. Moscova sustine ca vizeaza exclusiv pozitii ale retelei teroriste Stat Islamic, scrie MEDIAFAX.

Organizatia terorista sunnita Stat Islamic ocupa regiuni din Irak, Siria, Libia si Egipt, unde a proclamat un "califat islamic".

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 250.000 de morti.

Citeste si:
VIDEO Joe Biden, mesaj la 20 de ani de la atentatele din 11...
VIDEO Joe Biden, mesaj...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.