Președintele SUA, Joe Biden, a lansat un apel americanilor la unitate, "forța noastră cea mai mare", într-un mesaj video publicat vineri, în ajunul împlinirii a douăzeci de ani de la atentă din 11 septembrie.

20 de ani de la atentatele din 11 septembrie din SUA

"Este pentru mine învățătura principală din (evenimentele de la) 11 septembrie. Aceea că, atunci când sunt cei mai vulnerabili, unitatea este forța noastră cea mai mare" , a declarat președintele american, filmat la Casa Albă, într-un mesaj de aproximativ șase minute.

Joe Biden și soția sa, Jill, merg sâmbătă în cele trei locuri emblematice ale atentatelor de la 11 septembrie 2001: la New York, sediul Pentagonului și în statul Pennsylvania, unde sa prăbușit un avion deturnat de jihadiști în urma cu douăzeci de ani.

Biden nu va ține un discurs public la ceremoniile necesare

Dar nu este prezentat ca președinte, foarte critic pentru modul în care a gestionat retragerea din Afganistan și care se confruntă cu dificultăți în lupta pentru a stopa pandemia de COVID-19, să ia cuvântul în public în cursul ceremoniilor necesare.

"Unitatea nu trebuie să credem cu toți același lucru, dar este esențial să nu respect reciproc și să avem încredere unul în celălalt" , a mai spus Joe Biden în mesajul său video către o Americă profund divizată, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Septembrie 2021 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.