Analizele stiintifice efectuate de autoritatile ruse la cererea Bisericii ortodoxe au confirmat, prin intermediul unui test ADN, autenticitatea ramasitelor pamantesti ale ultimului tar al Rusiei, Nicolae al II-lea, informeaza lefigaro.fr.

Inhumate la Sankt Petersburg, fosta capitala imperiala rusa, ramasitele pamantesti ale tarului si ale sotiei sale, Alexandra, "au fost exhumate, in cadrul redeschiderii anchetei ce a vizat circumstantele in care a murit familia imperiala", a anuntat comitetul insarcinat cu efectuarea acestor analize." Mostre de ADN au fost prelevate din mandibulele lui Nicolae al II-lea si a sotiei sale, Alexandra, ca si din vertebra cervicala a ultimului tar rus", se afirma in acelasi comunicat.

Examinarea acestor probe ADN a aratat ca ele "coincid cu cele prelevate de pe ultima camasa purtata de Nicolae al II-lea, pe care se aflau pete de sange", dupa executarea familiei imperiale ruse. "Aceste teste confirma o data in plus autenticitatea acestor ramasite pamantesti", a subliniat acelasi comunicat. Totusi, "testele vor continua", precizeaza comitetul de ancheta. Expertii vor realiza analize genetice suplimentare, pentru a compara ADN-ul lui Nicolae al II-lea cu ADN-ul tatalui sau, tarul Alexandru al III-lea, inmormantat tot la Sankt Petersburg, cu scopul "de a obtine o concluzie definitiva si profund fiabila".

Ancheta despre circumstantele in care au fost asasinati tarul Nicolae al II-lea si membrii familiei sale a fost redeschisa in luna septembrie, la cererea Bisericii Ortodoxe ruse, care a sustinut multa vreme ca are dubii in legatura cu autenticitatea osemintelor respective, considerate ale familiei imperiale Romanov. "Biserica va examina toate informatiile disponibile si va lua o decizie la timpul potrivit", a declarat, miercuri, un purtator de cuvant al Bisericii Ortodoxe ruse pentru agentia de presa Interfax.

"Analizele nu s-au incheiat deocamdata. Asteptam rezultatele tuturor testelor si vom asculta cu atentie parerile tuturor expertilor", a declarat la randul sau Gherman Lukianov, avocatul familiei Romanov. Deschisa in 1993, ancheta a fost initial oprita in 2009 din cauza absentei unor progrese semnificative, insa acea decizie a fost considerata ilegala, in 2010, de un tribunal rus.

Ramasitele pamantesti ale membrilor familia Romanov, inclusiv cele ale tarului Nicolae al II-lea si ale imparatesei Alexandra Feodorovna, exhumate dintr-o groapa comuna din Ekaterinburg, in regiunea Ural, in 1991, au fost oficial identificate in 1998 de guvernul rus. Scheletele lor au fost inhumate cu mare pompa la Sankt Petersburg si toti cei sapte membri ai familiei Romanov - asasinati de bolsevici in 1918 - au fost canonizati si declarati martiri de catre Biserica ortodoxa rusa, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Imagini nemaivăzute cu rămășițele Titanicului ies la iveală acum....
Imagini nemaivăzute cu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.