Statele membre NATO discuta despre o suplimentare a trupelor stationate la frontiera cu Rusia si plasarea lor sub comanda Aliantei Nord-Atlantice, scrie Wall Street Journal, care citeaza diplomati si ofiteri, relateaza postul Radio Free Europe-Radio Liberty in pagina electronica.

Potrivit editiei de miercuri a WSJ, un plan prevede plasarea de batalioane in Polonia si cele trei state baltice - Estonia, Letonia si Lituania -, iar altul prevede un singur batalion NATO in regiune.

Dupa ce Rusia a anexat Peninsula ucraineana Crimeea, anul trecut, tarile din regiune sunt ingrijorate cu privire la urmatoarea miscare a Moscovei. Faptul ca armata rusa si-a multiplicat exercitiile in regiune a sporit ingrijorarea vecinilor sai, scrie MEDIAFAX.

Reuters scrie ca nu a confirmat aceste informatii.

Aceste discutii despre suplimentarea trupelor la frontiera cu Rusia au loc in urma unor presiuni ale unor state din Europa Centrala si de Est in vederea consolidarii prezentei Aliantei Nord-Atlantice in regiune.

Presedintia romana, scrie RFE-RL, a anuntat joi ca Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Romania si Slovacia vor solicita la summitul NATO prevazut pe 4 noiembrie la Bucuresti masuri de "consolidare a frontierei de est a NATO".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.