Multi dintre imigrantii afgani ajunsi in Germania probabil vor fi repatriati, avertizeaza ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, argumentand ca tarile occidentale au investit mult in dezvoltarea Afganistanului, relateaza site-ul agentiei AP.

"Tarile occidentale au investit mult in dezvoltarea Afganistanului; in plus, au trimis trupe si unitati de politie pentru antrenarea serviciilor de securitate afgane. Administratia Afganistanului este de acord ca cetatenii trebuie sa ramana pentru a contribui la reconstructia tarii", a declarat Thomas de Maiziere.

"In acest context, oamenii care vin din Afganistan nu se pot astepta sa poata ramana in Germania", a insistat De Maiziere.

Guvernul Germaniei a aplicat un plan care prevede accelerarea procedurilor de admitere a refugiatilor fugiti din zone de razboi, spre exemplu din Siria, dar si pentru repatrierea urgenta a celor care nu se califica pentru statutul de refugiat, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.