Doua nave militare romanesti si doua avioane MiG 21 LanceR ale Fortelor Aeriene Romane participa, saptamana viitoare, alaturi de nave si militari din SUA, Bulgaria si Ucraina, in Marea Neagra, la exercitii ce se inscriu in Programul privind sprijinul acordat de SUA aliatilor NATO din estul Europei.

Potrivit unui comunicat al Fortelor Navale Romane, exercitiile vor avea loc in perioada 12 - 15 octombrie, in apele internationale ale Marii Negre, alaturi de marinarii militari romani urmand sa participe militari din fortele navale ale Bulgariei, SUA si ale Ucrainei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Din partea Romaniei, la antrenamente vor participa fregata Regina Maria, care va avea la bord un elicopter Puma Naval si o grupa de Forte pentru Operatii Speciale, corveta Contraamiral Horia Macellariu, iar pentru sprijinul secventelor de lupta antiaeriana si lupta la suprafata, Fortele Aeriene Romane participa cu doua aeronave MiG 21 LanceR.

Fortele Navale ale SUA sunt reprezentate de distrugatorul USS Porter si un avion de patrulare maritim P-3C Orion, Fortele Navale Ucrainene de fregata Hetman Sahaydachniy, iar Fortele Navale Bulgare de fregata Verni.

"Exercitiile se inscriu in Programul privind sprijinul acordat de SUA aliatilor si partenerilor NATO din estul Europei European Reassurance Initiative (ERI) si fac parte din Operatia Atlantic Resolve South / Black Sea Resolve Events (OARS/BSRE)”, se mai precizeaza in comunicatul Fortelor Navale Romane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.