Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a criticat miercuri atitudinea tarilor central si est-europene care se opun cotelor fixate de UE pentru distribuirea refugiatilor, explicand ca respingerea extracomunitarilor este "un pericol pentru Europa".

"Est-europenii - si eu ma consider est-europeana - au aflat din experienta ca izolarea nu ajuta", a declarat Merkel la o reuniune a Partidului Popular European (PPE).

"Ma intristeaza putin faptul ca exact cei care se considera norocosi ca au putut vedea sfarsitul Razboiului Rece acum se gandesc ca pot sta total in afara unor evolutii ale globalizarii", a adaugat Merkel, potrivit site-ului Politico.eu, referindu-se la tarile central si est-europene, inclusiv Romania, care au votat impotriva cotelor obligatorii stabilite de Uniunea Europeana pentru distribuirea refugiatilor.

"Mi se pare ca este o atitudine foarte ciudata. De aceea, trebuie sa continuam discutiile pe aceasta tema, ca prieteni", a spus Merkel raspunzand unei intrebari adresate de un eurodepuat ceh pe tema crizei imigrantilor extracomunitari, scrie MEDIAFAX.

"Refuzul de a primi refugiati, in principiu, este - scuzati-ma ca o spun atat de franc - un pericol pentru Europa", a subliniat cancelarul Germaniei.

Romania, Cehia, Slovacia si Ungaria au votat, in Consiliul UE pentru Justitie si Afaceri Interne, impotriva sistemului de relocare a imigrantilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.