CIA a retras personal de la Ambasada Statelor Unite din Beijing, de teama ca date furate din computerele Guvernului i-ar putea expune agentii, scrie The Washington Post (WP), citat de BBC News online.

Date apartinand unui numar de 21 de milioane de angajati federali au fost furate, in aprilie, intr-un atac masiv asupra Biroului american pentru Managementul Personalului (OMP). Companii cu activitate in domeniul secuitatii cibernetice au acuzat hackeri ai statului chinez de comiterea acestui atac.

Retragerea personalului din China a fost o "masura de precautie", au declarat oficiali din cadrul Agentiei Centrale americane de Informatii pentru WP. CIA a refuzat insa sa comenteze in mod direct pe aceasta tema.

Informatii despre personalul CIA nu s-au aflat in volumul masiv de fisiere furate din computerele OPM, insa alte documente cu privire la verificari efectuate de catre Departamentul de Stat in randul angajatilor sai au fost copiate in timpul atacului.

CIA se teme ca o comparare a listelor celor care au fost verificati cu registrul personalului ambasadei ar putea sa-i ajute pe chinezi sa-i expuna lucratorii din domeniul informatiilor.
Cei care lucreaza la ambasada si care nu au fost verificati de catre Departamentul de Stat erau agenti CIA, scrie ziarul citand "oficiali anonimi".

Pericolul ca in urma unor cautari in aceste date sa fie expusi agenti din domeniul informatiilor a fost evocat si de catre James Clapper, directorului serviciilor americane de informatii (DNI), in cadrul unei audieri in Comisia pentru Fortele Armate din cadrul Senatului.

Clapper a declaat ca intruziunea are "potentiale implicatii grave" pentru comunitatea de informatii, prin identificarea agentilor acesteia din alte tari. "Acesta este un cadou care va continua sa dea (roade) ani de zile", a declarat el in fata membrilor comisiei senatoriale, care analiza amenintarile in domeniul cibernetic la adresa Statelor Unite si care sunt pasii necesari in vederea combaterii lor, scrie MEDIAFAX.

El a adaugat ca si Statele Unite sunt angajate in tipul de atacuri cibernetice de care este acuzata China. "Si noi practicam spionajul cibernetic", a spus el. "Nu suntem deloc nepriceputi la asta", a adaugat Clapper.

Citeste si:
Răsturnare de situație! Afaceristul din Cluj și-ar fi înscenat...
Răsturnare de situație!...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.