Afaceristul din Cluj care susținea că a fost răpit și torturat pentru parola de la conturile de criptomonede ar fi înscenat totul. Este concluzia la care au ajuns anchetatorii din cadrul IPJ Cluj.

Din cauza unor probleme medicale și financiare, bărbatul în vârstă de 42 de ani ar fi gândit un plan pentru a ieși din această situație. Cu câteva zile în urmă, acesta a declarat că o noapte întreagă a fost ținut cu forța de trei bărbați, care i-ar fi tăiat și un deget și l-ar fi stropit cu motorină, pentru a-și dezvălui parolele conturilor cu criptomonede.

Autorităţile au confirmat că furtul criptomonedelor și a dispozitivului de tip wallet nu există, iar o parte din bunurile despre care afaceristul a declarat că i-au fost furate au fost găsite.

„Urmare a cercetărilor efectuate în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, lipsire de libertate în mod ilegal și tâlhărie calificată, Compartimentul Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:

Din cercetările efectuate de către polițistii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Serviciul de Investigații Criminale și Poliția municipiului Cluj-Napoca - Biroul de Investiții Criminale, cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale și suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, respectiv Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Cluj, rezultă că cele sesizate nu s-au confirmat, fiind administrate probe din care a reieșit faptul ca victima nu a fost victima vreunei infracțiuni de lipsire de libertate in mod ilegal și nici a celei de tâlhărie calificată. Pe fondul problemelor medicale și financiare, victima ar fi pus la cale un plan în care, în noaptea de 15/16 ianuarie 2024, conform precizărilor acesteia, ar fi fost lipsită de libertate în mod ilegal de către 3 bărbați, într-un imobil situat în localitatea Floresti.

Citeste si:
Uniformele polițiștilor la control. DNA suspectează că s-au făcut...
Uniformele polițiștilor la...

De asemenea, conform afirmațiilor victimei, aceștia ar fi exercitat violențe asupra sa cu scopul de a obține parola de la un dispozitiv tip "cold wallet" pe care ar fi deținut criptomonede. În prezent, bărbatul de 42 de ani se află internat la spital, unde primește îngrijiri medicale. Cercetările pentru infracțiunile sesizate continuă, urmând ca în urma administrării probatoriului, în cauză să fie dispuse măsuri legale în consecință. În ceea ce privește bunurile reclamate ca fiind sustrase, facem precizarea că au fost identificate, iar o parte din acestea recuperate. Referitor la sustragerea criptomonedelor și respectivului dispozitiv de tip wallet, putem să vă precizăm că fapta nu există și nu a fost creat niciun prejudiciu din partea unor terțe persoane”, au transmis anchetatorii clujeni.

Citeste si:
Polițiștii, la datorie de Sfântul Andrei și 1 Decembrie. 26.000 de...
Polițiștii, la datorie de...

Acum, individul se află internat la spital, unde primește îngrijiri medicale. Înscenarea ar fi avut loc, declarativ, pe fondul unei stări psihologice alterate și a unei stări emoționale puternice. Cercetările continuă pentru a se afla adevărul, iar dacă se dovedește că totul a fost o înscenare, afaceristul va fi cercetat penal.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Ianuarie 2024 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.