Au fost percheziții, luni, în mai multe birouri din Poliția Capitalei, IPJ Călărași și Poliția Locală din București. Direcția Națională Anticorupție (DNA) suspectează că s-au făcut aranjamente atunci când au fost semnate unele contracte pentru echipamente. Sindicaliștii reclamă că uniformele se rup după câteva purtări.

DNA suspectează că s-au făcut aranjamente când s-au semnat unele contracte pentru uniformele polițiștilor

Luni, la orele dimineții, instituții importante ale Ministerului de Interne s-au trezit la ușă cu procurorii anticorupție. La Poliția Capitalei, procurorii DNA au făcut percheziții la serviciul logistic, la cel de resurse umane, la juridic și economic. La fel și la Poliția Locală a municipiului București și IPJ Călărași. În final, toți cei care au semnat aceste contracte vor ajunge la DNA pentru declarații.

Motivul perchezițiilor sunt contractele pentru noile uniforme ale polițiștilor. Firma care a câștigat licitația nu ar fi livrat la timp echipamentele, iar acolo unde uniformele au ajuns conform calendarului, s-au și rupt deja, au reclamat angajații.

Conform unor surse, la Inspectoratul din București și Călărași ar fi vorba despre uniformele luptătorilor din structurile speciale. Sindicaliștii au reclamat că noile echipamente sunt mai scumpe și au o calitate îndoielnică.

„Pantalonii, cămășile și celelalte elemente care intră în componența uniformei se scămoșează, se rup la banale mișcări”, a declarat Dan Saltelechi, Europol.

900 de lei un echipament

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a plătit 900 de lei pentru fiecare echipament, adică ghete, pantaloni și cămașă coită special pentru a fi atașat body-cam-ul. Chiar și așa, angajații se tem că o intervenție se poate transforma într-un dezastru.

„Şi în cazul bastoanelor multe dintre acestea nu functionează în mod corespunzător, fiese descompun în momentul utilizării fie nu mai pot fi retractate după ce sunt utilizate”, a completat Dan Saltelechi, Europol.

Citeste si:
Răsturnare de situație! Afaceristul din Cluj și-ar fi înscenat...
Răsturnare de situație!...

Reprezentanții firmei, de negăsit

Reprezentanții firmei care a obținut contractul pentru uniforme nu au fost de găsit luni nici la sediu, nici la telefon. Nici inspectoratele de poliție vizate nu au comentat ancheta DNA. Singurii care au cooperat au fost cei de la Poliția Locală București, care au transmis Observator că vor colabora cu anchetatorii și vor pune la dispoziție toate documentele cerute.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 Ianuarie 2023 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.